onsdag

Fy farao vilken seg dag idag! Låg kvar i sängen till halv 12 och sedan blev det frukost. Har hållt på med farmville ett tag nu och börjar få ont i axlarna, helvete vad beroendeframkallande det spelet är. Tror jag ska sätta en gräns, att när jag når en viss level får det vara nog, då ska jag sluta spela det. Typ level 40 eller nåt.

BTW: Det första jag gör när jag går upp för att laga frukost är att slå sönder ett nydiskat vinglas, ett av mina finare oxå :( Typiskt!!

Nu borde jag verkligen sätta igång att städa! MEN, jag ska bara göra klart det jag har påbörjat på farmville. HEHE.

tisdag

Jag är redan veckovilsen efter andra dagen ledigt!! Hur ska detta sluta? Har trott att det har varit onsdag hela dagen, vilket var en stor besvikelse när jag kom på att det var tisdag (fisdag). Får iaf trösta mig med att helgen börjar tidigt denna veckan :) Är ju påsk på gång!

Är för övrigt inte lika trött längre. Idag har jag hunnit med att träna på riktigt. Började dagen med en promenad i det fina vädret, sedan 45 minuter i simbassängen med Louise. Var då helt slut efter det och bestämde mig för att ta bussen hem. Nästan hemma så dök solen fram på riktigt och jag började längta efter farmors altan. Så jag ringde henne och hon skulle hämta mig när jag hade ätit. En timma senare när jag kom fram till farmor då hade typiskt nog solen försvunnit igen!! ÅH. Ville ändå vara ute så då började jag hjälpa till med att kratta upp massa kvistar och mossa.

Efter en fika kom jag fram till att jag skulle cykla hem. Brukar låna framors cykel på sommarhalvåret och det var dags att ta ut den nu när våren har anlänt. Tog en underbar cykeltur hem, det var fantastikt härligt :D. Men en mil hem i motvind tog musten ur mig så jag kom innanför dörren stupade jag nästan i sängen. Har sovit i ca en timma nu och nu känns det okej igen. Träningsvärk imorgon? Mycket troligt ja!

För övrigt ska jag nog hålla mig hemma imorgon. Ska börja städa ordentligt nu. Har fortfarande inte diskat sen i helgen så har inga glas att dricka ur. Men imorgon ska jag ta tag i det! Blir dessutom Supernaturalkväll med Louise på kvällen. Vi ska försöka ta oss igenom så många avsnitt som möjligt av säsong två. YAY.

Tror jag ska spela lite Sims nu :)

//Sabina

måndag

Sååå jävla dumt! Jag har varit inne på blocket och kollat på bilar och hittade den perfekta bilen! MEN, ett stort MEN. Det saknas 2500 kr på mitt sparkonto :´(. Jag måste spara först. Kanske har råd med en bil efter sommaren om jag har flyt. Just nu handlar det bara om att ha råd med hyran i sommar när jag inte kommer få någon riktig inkomst förrän i augusti. (beroende på hur mycket jag får jobba i april/maj/juni.)

Har levt lite för gott denna lönehelgen och nu känns det. Har inte köpt mitt busskort än heller! Nästa månad kommer det förmodligen bli bättre då jag redan betalat all litteratur för nästa kurs och min elräkning. Dessutom ska bredbandet sägas upp då jag beställt bredband från 3. Det får jag gratis i tre månader :). Det betyder att hyran kommer vara min enda räkning och det är ju inget fel med det ;P

Vissa anser att det är fult att prata om pengar. Jag förstår inte riktigt varför? Tycker att det är ett jätteintressant samtalsämne!

Nu kommer farmor och hämtar mig snart. Ska hem till henne och tvätta. GUD vad roligt!! ;D

//Sabina

söndag

Men vet du vad, vad konstigt det känns. Det är söndag idag och jag har inte den minsta ångest. Jag har nämligen ingen skola imorgon och inte dagen därpå eller dagen därefter... Nästa gån jag har skola är den 12 april om man bortser från den 7 april då jag ska på möte i kommunhuset. Jag tror jag ska gå på det iaf.

Hade underbart kul igår! Kul att ni kunde komma allihopa, och drinkarna blev goda med :P. Lite för goda om ni fattar vad jag menar. Men, vi kom iväg till Hotellet och dansade loss. Köpte nog lite för mycket på kortet. Jag levde lite efter "Kung i baren-filosofin" så att säga ;).

Blev dock att jag gick vid 1 redan då jag skulle hem till Emil. Vägen till Kinnasten var ingen lätt väg att gå den kvällen. Klockan var nästan 2 när jag kom fram!! Inte så bra att gå in på facebook när man är full heller. hehe.

Gick upp tidigt idag för att killarna skulle iväg på soft airgun och jag ville hem. Fann dörren olåst =O. Inuti min lägenhet såg det inte nådigt ut. Jag röjde upp det värsta och gick och la mig igen. Usch vad jag sov länge!! Klockan var två när jag vaknade... Nu har vi ju iofs ställt om klockan idag så man kan ju tänka att den egentligen skulle varit ett. Men är det sommartid så är det!

Nu ska jag gå och handla, idag blir det tacos :D

//Sabina

torsdag

Nu har jag skrivit en handlarlista till min lilla runda till systembolaget idag. Det kommer bli dyrt men helt klart värt. Jag har även bestämt vilka drinkar jag ska blanda på lördag!



Frozen Strawberry Daiquiri

och



White Russian

Är två av mina favoritdrinkar så jag kommer inte dricka lite av dem!

Idag ska jag egentligen städa. Kom ganska långt med disken innan jag kom på att jag måste planera detta... hehe. Vid femtiden kommer farmor med bilen, då ska jag hämta Moa och så ska vi träffa Sandra utanför bolaget vid sextiden. Om ni ska ha någon sprit i helgen är det bäst att ni åker nu innan vi länsar hyllorna ;). Ska ta med mig resterna av kladdkakan till Moa sen också. Igår hade jag ju besök av Joakim och Sandra men det blev lite över. Tänk så mycket glädje en kladdkaka kan sprida *ler*.

Juste, har äntligen lyckats övertala pappa att sätta upp min hylla! Så imorgon eftermiddag kommer han och sätter upp den. Till slut. (Var 1,5 år sedan jag köpte den!)

Nu blire matlagning!!

//Sabina

onsdag

Tycker att jag har varit väldigt duktig på att blogga nu det senaste faktiskt.

Idag har jag äntligen valt resten av min lärarutbildning. Nästa vår ska jag läsa specialisering idrott för ålder 6-12 år. Ska bli riktigt skojsigt! I övrigt har jag bara LAU2 och LAU3 kvar. Sen kan jag börja jobba och tjäna pengar :P.

Var i Göteborg och redovisade idag med. Men kändes inte alls bra. Dock fick jag massa beröm från kursare efteråt, lite mysko tycker jag allt. Har varit trött och hängig hela dagen och inte alls på g. Uscha. Men nu har ajg helgen att se fram emot. Har mycket att göra då. På fredag har jag seminarium 10-12, sen ska jag ut och äta med kursarna, efter det blir det att slänga sig på en buss direkt till kaskad. Hem igen för att göra sig iordning, åka till finaste för att titta på 2012 (som jag dumt nog beställde på blu-ray i tron att den gick att spela på en vanlig dvd-spelare).

På lördag ska jag festa med tjejerna. Blanda drinkar och utgång! Längtar sååå mycket. Imorgon blir det lite shoppande på systembolaget. Kan bli dyrt men helt klart värt :)

Just nu väntar jag på finbesök. Är osäker på om jag får något överhuvudtaget, men det står iaf en kladdkaka i kylen och lockar! Tihi. I annat fall får jag väl äta upp den själv och det vore ju synd ;D

Tjoho, nu ska ägna mig åt andra saker.

//Sabina

tisdag

ÅHH vad jag är glad just nu!

Idag är det den 23 mars och det betyder att man kan gå in på skatteverkets hemsida och deklarera. Precis vad jag har gjort precis och det såg inte dåligt ut ;)

Jag säger inte hur mycket, men jag får ut 3 ggr så mycket som förra året :D YAY!!

Kanske, kanske, kanske att jag har råd att köpa en bil nu. Jag måste ha råd att leva i sommar också, men om jag får jobba mycket nu innan sommaren så går det ihop sig.

Ibland undrar jag hur det kommer sig att jag alltid lyckas få pengar att köpa det jag vill ha? Jag har alltid haft sånt jäkla flyt när det gäller ekonomin. Hur kommer det sig tillexempel att jag hade råd att flytta hemifrån med endast gymnasiets studiebidrag som inkomst. Visst jobbade jag lite men jag levde inte på nudlar heller... Det är fortfarande ett mysterium för mig. Jag har aldrig fått några pengar från mina föräldrar.

Sen i höstas har jag köpt en ny dator, skaffat en ny telefon och bokat en resa för 14.000 kr. Och nu kommer jag kanske köpa bil. Hum, hur fan går det ihop för en student??? Har jag missat någonting?  

//Sabina

måndag

Är en underbar dag idag, fast jag har varit trött och seg hela dagen. Har dock fått gjort mycket i skolan och nu är det nästan klart innan jag kan slappna av och ta påsklov. Var i gbg i förmiddags och snackade ihop mig med basgruppen, mycket trevligt faktiskt och det var samtidigt väldigt strukturerat och bra. Allt inför redovisningen på onsdag är klart och jag har nu ägnat mig åt att skriva ihop ett protokoll att gå efter som jag har skickat till de andra. Tror nog att de blir glada över det :). Nu är det bara metodkommentarer kvar men det gör jag imorgon förmiddag, lär ju ta max en halvtimma att skriva.

Imorgon eftermiddag ska jag iväg till Borås med farmor. Jag ska försöka hitta ett par nya jeans som sitter som en smäck. Har lite pengar kvar denna månaden så tänkte göra slut på dem nu ;P På torsdag kommer det in nya, YAY.

Nu ska jag bara va resten av dagen, najs :)

//Sabina

torsdag

Idag har jag varit i göteborg och jag ångrar verkligen inte att jag åkte in idag. Vi hade ett seminarium inför tentan som kanske kändes lite onödigt men jag ville göra någonting annat än att sitta i lägenheten!

Det var en oerhörd skön bekräftelse att man var redo för tentan. Jag känner på mig att det kommer gå bra. Har precis gått igenom lite repetion och det är inga frågetecken kvar :) Underbart!

Nu ska jag koncentrera mig på att ladda upp, planera morgondagen så jag kommer iväg ordentligt imorgon bitti och så ska jag nog kolla på tv eller någon film.

Imorgon blir det att gå upp klockan 5 om jag ska hinna med allting. Tentan börjar klockan 9.00 i skrivsalen på Vasa/Viktoriagatan och om jag ska hinna med en kaffe inne i stan så måste jag nog ta en ganska så tidig buss. Runt åtta räknar jag med att vara framme i stan. Har inte kollat bussar än men det finns säkert någon som stämmer någorlunda bra.

Nä nu ska jag göra något konstruktivt, som att diska kanske?

LOVE <3

onsdag

Tiden går såå långsamt när man bara är hemma och pluggar! Jag är så less på detta nu så det är inte sant!! Igår var jag inte utanför lägenheten på hela dagen (förutom när jag gick ut i trappuppgången för att hämta posten) och inte pluggar jag särskilt bra för att jag sitter inne, nehejdå. Jag sitter framför datorn större delen av tiden. Det går framåt men det går fan inte fort. Och tentan är om mindre än 2 dygn.

Tentan är på fredag mellan klockan 9.00 och 13.00. 4 timmar alltså, och vi kommer få 4 frågor. Snacka om omfattande frågor när det är beräknat en timma att svara på varje tenta ;). jag känner mig ändå hyfsat förberedd. :) Har kvar att läsa om elevtextanalyser som jag kan ganska bra om redan, och om flerspråkiga elever/elever med annat modersmål än svenska. Det gör jag nog ikväll eller imorgon. Imorgon är det förberedande seminarium inför tentan oxå. Så då kommer jag komma ut iaf!

Ska sätta mig framför Sims 3 nu, satt där hela kvällen igår och jag har i stort sett ingenting att göra. Det är alldeles för lätt! Min gubbe har redan uppnått högsta steget i sin karriär inom sport, är en framstående författare, har jättemånga vänner, har en flickvän, kan meka och laga mat på ett alldeles utmärkt vis o.s.v. Ska påpeka att han fortfarande är ungdom!!

jaja. Ska se om det går att skapa lite kaos ;)

//Sabina

tisdag

idag är det tisdag och det innebär att det igår var måndag, och vilken jävla måndag alltså!! Jag var så jävla trött, efter att ha tagit sig igenom morgonen och äntligen kommit till gbg kämpade jag mig upp för trappan endast tänkande en sak:

kaffe.kaffe.kaffe.kaffe.kaffe...

jag flåsar och frustar uppför den sista backen

...kaffe.kaffe.kaffe.kaffe...

jag går in till bibliotekets entré för att lämna tillbaka en bok

...kaffe.kaffe.kaffe.kaffe...

jag går in i svängdörren mot återlämningen

...kaffe.kaffe.kaffe. DUNK!

Där var det visst glas i vägen!!

Jag tuppade av en sekund, tog mig ut ur svängdörren och lutade mig mot en fönsterbräda. AJAJAJ! Vilken chock jag fick, den smällen fick mig garanterat att vakna!

Lämnade sedan tillbaka boken och kände efter i pannan, en stoor bula hade uppstått. fan.

Var ingen bra dag i skolan sen. Jag gick på föreläsningen på eftermiddagen men mådde massa illa. Tänkte att det kanske berodde på smällen. Jag är fortfarande öm i pannan...

För övrigt är det plugg, plugg, plugg som gäller nu. Denna veckan ska jag inte tänka på något annat och det går faktiskt väldigt bra. Har skrivit ihop några sidor på första punkten i anvisningarna om vad vi ska plugga på till tentan. Igårkväll vid 23-tiden hade jag gått och lagt mig men kände att jag var inte riktigt klar för dagen. Så då gick jag upp och pluggade intensivt en halvtimma till =D.

Tar en paus nu. Ska läsa massa sen. Ska dessutom försöka hitta var det står om textrörlighet för det har jag ingen aning om vad det innebär. Har antagligen missat den föreläsningen? Eller så vet jag det egentligen, bara begreppet som är obekant.

//Sabina

haha!

Kolla den här sidan !!

Mitt resultat blev:

316,847

Lite skrämmande faktiskt, men en rolig tanke ;D

//Sabina

lördag

Är inte på det bästaste humöret idag direkt. Har ingen aning om någonting och jag hatar det. Är inte mig själv längre och har upptäckt det precis. Jag vet inte riktigt vad det är som får mig att bete mig så mysko. Förr älskade jag att vara ensam ibland, bara isolera mig mot omvärlden och vara helt själv med god mat och en film. Nu klarar jag inte av det, börjar klättra på väggarna. En lördagsmorgon som den här brukade jag uppskatta till 100% och verkligen gotta mig i sängen.

Jag vill inte vara den sortens flickvän som inte har ett eget liv. Så många gånger som jag har klagat på kompisar som aldrig har tid för något annat än kärlekslivet. Jag skäms när jag inser hur svårt det faktiskt är. Jag har aldrig tidigare förstått hur en person kan förändra ens liv till den graden att man nästan är beredd att ge upp allting av det man värdesatte högst innan. 

Kära vänner, hoppas att ni har förståelse för att jag inte hör av mig lika ofta. Och bara för att jag har pojkvän så betyder inte det att jag inte kan festa och ha kul som vanligt, det är bara inte lika vanligt som tidigare. Så vad säger ni? Ska vi ta en riktig tjejkväll någon helg snart? Kanske dra ut till hotellet eller till Göteborg/Borås. Jag saknar våra galna utekvällar...

//Sabina

fredag

Tycker denna låten är så fin :)


Phil Collins – You'll Be In My Heart


Idag är det fredag förresten, äntligen fredag igen! Och ikväll är jag sugen på att dricka lite. Eller mycket, vi får se, tihi.

Igår spenderade jag kvällen hos min fina. Räkor och vin gjorde kvällen till en väldigt bra kväll =D Var dock väldigt trött och var inte ensam om det.

Det ändå som stör mig nu är att jag på nåt vis har skadat mitt knä. I 3 dagar har jag haft ont nu, det är ingen uppsvullnad och jag har inte hittat något blåmärke. Men jag kan inte lyfta på benet när jag ligger ner och det gör fruktansvärt ont att gå i trappor. Sover dåligt med på grund av smärtan :(

Nu ska jag ta mig till kaskad, har träningen idag!

//Sabina

tisdag

Jag gillar inte skolan längre, den här kursen tar kål på mig!! Tack och lov att den snart är slut.

Har en inlämning på torsdag och en på fredag. Om en och en halv vecka har jag även tenta. Plus att vi har en redovisning strax efter tentan. Varje vecka är det lika mycket, ingen tid att ta igen sig på alls... Idag ringde Rosa från jobbet och ville att jag skulle ta hennes pass. Jag som alltid vill jobba och få in lite extra cash var tvungen att säga att jag inte kunde. Har suttit med elevtextanalysen sen förra veckan och det känns som att jag inte kommer någonstans :( Har jätteångest nu... Känner dock att det har varit bra för mig att jag har satt en gräns för helgerna, numera är det förbjudet att sitta med skolarbete på helgen. Utan den regeln hade jag säkert redan varit deprimerad.

Till råga på allt så har jag fortfarande inte sett ryken av något schema för nästa kurser. Efter den 26 mars kan jag inte planera någonting! Alltså har jag ingen koll på om jag är ledig över påsk. Typiskt universitetet säger jag bara, typiskt!

Nu ska jag ladda inför imorgon, jag har heldag såklart, SUCK...

Inte måndag igen!

Jag gillar inte måndagar alls faktiskt, kanske ingen nyhet direkt...

Idag gick det lite sämre än vanligt, när jag kom hem igår kollade jag på schemat och upptäckte att jag inte bara började en timma tidigare än jag hade räknat med, utan att jag också hade redovisning! Sammanställningen för redovisningen var färdig men jag hade inte skrivit ut den och jag har ingen skrivare. Så jag var alltså tvungen att skriva av allt för hand. Det kom jag på när jag hade stängt av datorn och gått och lagt mig. Jag bestämde mig för att göra det samtidigt som jag åt frukost.

Självklart var det omöjligt att somna så blev inte så många timmar inatt. Vaknade väldigt trött och snoozade två ggr. Fick mirakulöst allting gjort på morgonen som jag skulle men det var knappt. Det är ingen bra idé att stressa på morgonen direkt, fick springa till bussen och höll på att dö på köpet på isen.

Sen fick man ladda på busskortet och blev 1000 kr fattigare! Usch :(. Väl framme i gbg skulle jag ta ut pengar till kaffe och kolla mina finanser, men då var bankomaten ur funktion. SUCK. Fick alltså betala med kortet och var då tvungen att köpa 2 kaffe då man inte får köpa någonting under 20 kr med kort.

2 kaffe=dålig mage! Mådde jätteilla när jag kom hem och var helt slutkörd. Plus att fia var hemma hos mig för att hon hade spytt i skolan. Hon har antagligen fått vinterkräksjukan (hennes kompis fick det häromdagen). Jag såg till att hon hade tvättat händerna noggrannt och inte tallat för mycket på mina grejer. Men ändå är jag livrädd för att jag ska drabbas! Så mycket att göra i skolan just nu så jag kan inte vara sjuk!!

Känner att jag ger upp dagen lite nu. Är trött som fan och går nog upp tidigt imorgon istället och jobbar med det som ska vara klart till på onsdag. Ska ta mig till farmor och sitta där istället. Ikväll ska jag bara ta mig till bibblan och lämna tillbaka lite böcker.

Hoppas nu resten av veckan blir lite bättre. Det blir mycket pluggande nu när det börjar dra ihop sig för tentan!

//Sabina

torsdag

Idag är jag så förbannat nöjd med mig själv. Har haft så fruktansvärt mycket skolarbete att ta tag i på sistone och det har helt enkelt inte blivit av pga massa grejer. I måndags till exempel när jag var jättetaggad på att plugga så hann jag sitta i 20 minuter innan jag fick ett telefonsamtal och stressa iväg till jobbet. Har varit jättekris där denna veckan tydligen.

Men igår när jag var i skolan fick jag sån ångest! Höll redan på att drukna i uppgifter och nu fick vi ännu en att ta tag i! Då satte jag mig på bussen och skrev upp alla grejer som jag var tvungen att göra och vilket datum det ska vara klart. Igår Satsade jag på ett få en grej klart och det tog typ 3 timmar. Då kändes det fortfarande hopplöst eftersom jag hade 4 till uppgifter att ta tag i. Tänkte först att jag tar det imorgon, men jag vet inte riktigt vad som hände. Jag började kolla på en annan uppgift och plötsligt var den klar. En halvtimma senare!! Det var en sån där rolig grej. Det gick ut på att jag skulle skriva en artikel till barn i åldern 7-10 år så att de förstår. Jättelätt :).

Så plötsligt hade jag gjort 2 av 5 uppgifter! Då kände jag att det fick räcka, jag var trött och gick och la mig ganska så tidigt. Kunde dock inte somna utan låg vaken till 23-tiden minst!

Vad förvånad jag blev då när jag först vaknade 05.30, somnade om och vaknade igen klockan 07.01! Klockan 8 gick jag upp och åt frukost. Hade sen ingenting att göra utan satte mig vid datorn med nästa uppgift. En uppgift som jag har dratt mig för att göra väldigt länge nu men som ska in imorgon. Det är ett referat som jag egentligen var klar med, men efter responsgruppsarbetet så har jag fått lite att ändra på. De andra i basgruppen har suttit och kämpat med det här i otaliga timmar och har haft jätteångest, en stor anledning till att jag inte ville ta tag i det! Men som sagt, för någon timma sedan gjorde jag det. Och det gick jättebra! :D Jag fick till allting precis som jag hade velat det och när jag läser igenom det så känns det inte alls som att jag har skrivit det utan att det skulle vara någon proffsig författare som har skrivit det åt mig. Jag hatar att skryta, det är inte så jag menar, jag tror bara inte på att det kunde bli bra, jag fattar det inte? Så nu är klockan halv 10, jag har studiedag idag och jag hr 2 uppgifter kvar. Den ena är en paruppgift som ska göras på måndag eftermiddag, ska bara gå igenom frågorna för mig själv lite först. Den andra är metodkommentarer på referatet och den kan jag inte skriva förrän jag har fått respons på det nya utkastet! Det innebär alltså att jag är i stort sett ledig idag!

Nu är planen att jag ska hälsa på Suss en sväng och sen ska jag färga håret i eftermiddag. DET var längesedan! Cognacbrun blir färgen och jag tror det kommer bli väldigt snyggt :P Finns risk för att man ser lite lek ut kanske, men vafan snart är det solväder ;) 

Imorgon är det fredag och då är det fullt upp! Ska vara i skolan 9-12 och sen direkt till Liz och få lite undervisning i hudbehandlingar. Klockan 18 är dessutom en biosoffa bokad till Alice i Underlandet till mig och älskling :D  

Det går bra nu...

//Sabina  

måndag

Nu har jag varit lat alldeles för länge, det håller på att gå åt helsike med studierna och jag måste styra upp det här nu! Jag har kommit fram till att jag gillar inte kursen som jag går och är inte alls mycket intresserad av fonem, assimilation, referatskrivning etc. Men jag gör kursen för att jag måste, och jag kommer inte få någon examen om jag inte gör den. Så varför riskera hela min framtid och fortsatta yrkesväg på en ynka 15-poängskurs? det är lite mindre än 3 veckor kvar till tentan nu och dags att börja strukturera upp studierna. Jag ska börja att kolla på målen på kursen och luska ut vilket som är viktigt att läsa. Sen ska jag skriva egna frågor att träna på. Nu börjar motivationen komma tillbaka!

Jag ska göra en annan sak idag förutom att plugga, jag ska försöka laga thaimat! Gick och handlade på willys för en stund sedan och fick den brilljanta idén! Har köpt en grytbas på röd curry och kycklingfiléer plus lite grönsaker. Är nog lätt som en plätt gissar jag på. Lite ris till och vips har man en festmåltid :)

Nä nu ska jag dyka ner i böckernas värld.

//Sabina

RSS 2.0