Baksmälla och Söndagsångest

Så, då är det återigen söndag och man deppar ihop för att det är en hel vecka kvar till nästa helg. Nu ska jag gå ut på praktik denna veckan så det blir inte särskilt mycket fritid.

Men ärligt talat är jag inte sugen på utgång nästa helg igen. Nu har jag varit ute både fredag och lördag och man känner sig minst sagt mör efter det. Iofs är det många dagar kvar till lördag igen och kanske hinner ändra sig. Men som det ser ut nu blir det antagligen Liseberg, plugga och sova.

Jag var alltså på Lounge i fredags med Stina och Peter. Det var väl trevligt men inte så mkt drag förstås. Jag gick mer dit för att prata ut om lite grejer med Stina, vi har ju bråkat lite på sistone. Sen fick vi gå till Hedbo! Jag hade glömt att nattbussen bara gick på lördagar :( Men jag har faktiskt inga värre men efter det! Jag har väl börjat bli härdad...

Lördagen var desto vildare. Det var förfest hos mig som vanligt (bilder togs, ska försöka få tag i dem så jag kan lägga ut dem här). Lördagen var oxå helt och hållet gratis för min del. Jag blev bjuden på precis allt. Även inträde och sånt, eller jag antar det eftersom jag inte hade tagit ut några pengar (har en del minnesluckor). Vi gick till Lounge först medan det fortfarande var gratis inträde och sen drog vi vidare till hotellet. Det var riktigt nice alltså :) Träffade massa gammalt folk! Sen var det självklart efterfest, hos Louise. Har inte varit hemma hos henne förut så det var trevligt att se hur hon bor. Så jag kom hem vid halv ett tiden idag och var verkligen riktigt slut. Vill helst sova resten av dagen men tyvärr har jag lite att stå i.

Nu ska jag iaf ta en timma och sova så jag kommer i någorlunda fas igen.

/puss och kram


Lejonet (22 juni-21 augusti)

Lejonet är stolt och kraftfull, och hon har ett gott självförtroende. Att födas under denna stjärnbild är ett säkert tecken på framgång i livet. Hon har mycket energi och arbetar hårt. Lejonen når ofta högt upsatta ställningar i samhället och blir förmögna. Ett lejon vill stå i centrum och har ett starkt behov av erkännande och beröm. Hon tycker om att organisera allt, med förtjusning även andras liv. Den som är född i detta tecken hederlig, hjälpsam, varm och romantisk, och har många vänner.

En person i Lejonets tecken ser faktiskt ut som ett sådant kattdjur även till utseendet. Hon går rak i ryggen med en stolt värdighet och han har ofta en ljus man av hår. Hennes aristokratiska utstrålning kan ge intryck av att hon äger världen, för henne är allting möjligt. Man kan också känna igen henne på kläderna som är moderiktiga, eleganta och dyra. Hellre bär hon några få utvalda och värdefulla smycken än en massa biligt krimskrams. Lejonet vill leva livet helt och fullt, utan restriktioner. Hennes planet är solen och det märks. Hon vill lysa i all sin glans, och hon vill att alla andra ska se henne. Ett lejon kan vara egoistiskt och vill att andra ska bry sig om henne och hennes önskningar. Smicker och beröm faller hon lätt för. Livet är en teaterscen, tycker Lejonet. Ibland verkar det som att hon hela tiden spelar teater för sin omgivning, och för att få stå i rampljuset och locka publik och applåder kan hon som en skådespelare överdriva känslor, gester och mimik.

Den entusiams och optimism som Lejonet utstrålar smittar av sig på omgivningen. Hon älskar beröm och smicker, och detta är också hennes akilleshäl. En komplimang kan få den vildaste och argaste lejon att komma av sig, vare sig komplimangen gäller klädseln, något hon utfört, eller ett personlighetsdrag. Därför är det relativt lätt att manipulera ett Lejon.

Förälskelse och romantik fascinerar Lejonet, som kan bli så upptagen av själva känslan att hon tappar bort partnern! Lejonet har en särskild utstrålning och magnetism som det andra könet inte kan motstå, och hon har förmågan att blåsa upp förälskelsen till något enastående och unikt, som om det är första gången i världshistorien som det upplevs. Hon dramatiserar gärna, och kan lägga mycket tid och energi på uppvaktningen. När hon är kär är hon både passionerad och trogen. Däremot är vardagens trivialiteter, som vem som ska diska, något som Lejonet tar för givet att andra ska ta hand om. Lejonet är ärlig och tydlig i sina relationer till andra, och hon blir väldigt förvånad när hon upptäcker att finns så mycket småsinthet och svartsjuka runt omkring henne. När det gäller kärlek och lojalitet är Lejonet som hämtad ur någon riddarroman. Hon står tappert på sina vänners sida, kämpar för dem hon är fäst vid och är beskyddande och kärleksfull. Ibland krockar dessa höga ideal med den hårda verkligheten.

Lejonets förmåga att organisera arbetet och människorna runt omkring sig, leder henne ofta till de högre nivåerna i ett företag. Hennes grundmurade självförtroende säger henne att hon passar perfekt in här. Som de andra eldtecknen vill hon dominera och ta ledningen så fort hon får en chans, och somliga kallar henne aggresiv och påflugen, men hennes pliktkänsla och beskyddarinstinkt är beundransvärda egenskaper. Lejonet har överblick, ser dem stora penseldragen i ett projekt och överlåter åt andra att ta hand om detaljerna. För hon har inga svårigheter med att delegera. Lejonet vet att hon gör sitt bästa och att andra också gör det, en inställning som naturligtvis ger kraft och energi åt hela organisationen.

Lejonet är djurens konung och ett mänskligt Lejon har med sig inställningen av suveränitet genom hela livet. Hon har uppfattningen att livet snurrar kring henne, och hon behöver andra människor som bekräftar och uppskattar henne för att hon ska må bra. Ett Lejon tycker inte om att arbeta helt ensam, och omger sig med många vänner även på fritiden. Hon kan ha svårt att förstå att alla inte vill följa i hennes spår, att människor är självständiga individer med egna intressen.

Lejonet tycker om att spela den stora hjälten och räddaren i nöden. Hon trivs när hon får ha ansvar för den som är svag och hjälplös, även om hon ibland tar på sig för mycket. Men när hon högt och teatraliskt beklagar sig hur mycket hon har att stå i, så ta honom inte på allvar - teater är just vad det är. Fösök att ge henne en hjälpande hand så ska du se att hon fräser ifrån på katters vis. Ett Lejon vill inte ta emot hjälp, hon klarar sig själv. Inte ens om hon befinner sig i ekonomisk knipa tackar hon ja till ett vänskapslån. Däremot delar hon frikostigt med sig av sina pengar, och spenderar också mycket på sitt glamourösa leverne.

Världen behöver Lejonets ljusa och positiva inställning till livet, och andra kan lära sig av henne att inte låta vardagens grå verklighet trycka ner dem i skorna. Ingen är så magnetisk som Lejonet, och hennes varma personlighet och frikostiga själ kan töa upp de frusna.

Festbloggande

Nu har jag faktiskt slarvat en del med bloggen denna veckan. Desto mer har jag alltså att skriva om idag, jag kommer dock inte ta upp det där jag skrev i mitt förra inlägg att jag skulle ta upp. Om vad mina föreläsningar handlade om. Jag vill ha tid på mig om jag ska skriva om detta så jag kan formulera mig riktigt bra. Man vill ju inte att det ska bli några missförstånd när det handlar om så viktiga saker!

Ja iaf, det är torsdag idag och det betyder att det snart är helg! Just nu har jag lite panik i hur detta ska gå. Jag har nämnligen lovat att ha förfesten, och först trodde jag att det inte skulle komma så många. Typ ett par stycken bara, men idag frågade Jeanettes Peter om han fick komma på förfesten, självklart får han det men jag får lite press på mig att dra ihop några roliga personer för att göra ett gott intryck liksom. Helst av allt skulle jag vilja hitta ett par killar som kan göra honom sällskap bland alla tjejor! Någon som ställer upp? Haha...

När vi ändå är inne på ämnet fest så kan jag berätta att jag har börjat få lite planer för juldagen. Det blir antagligen en stor fest i Svenljunga, med utgång till Kullaberg och sedan efterfest hos Jeanette. Så mina vänner, bered er på att bli bjudna. Jag och Jeanette kommer iaf dra en gräns vid typ 20 pers eftersom vi ska vara i en ganska liten lägenhet, men men. Det kommer att bli årets fest alltså!

Nog om slarvigheter, idag har jag varit och julhandlat! Jag har hittat julklapp till:

Mamma
Pappa
Suss
+någon mer (vet inte vem än)

Och jag tror inte det blev så farligt dyrt heller... Nu återstår bara att köpa till farmor och till ett par mer kompisar. Svårt att veta dock vilka som köper till mig! Man vill ju inte få en julklapp och sen inte ha någonting att ge den personen ju!

Men för att underlätta för mina nära och kära som ev. grubblar på vad dem ska köpa till mig bifogar jag här en önskelista:

Digitalkamera
Morgonrock (helst röd)
Parfym (se tidigare inlägg)
Pengar (tråkigt jag vet!)
Presentkort
Gratisdrinkar den 25:e
Något snyggt att ha på sig
Lite roligt smink
Någon snygg tavla att sätta upp
En puss (eller flera)

Tja, det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna. Detta var bara lite inspiration på vad man kan tänkas ge mig. Tro mig jag blir glad för vadsomhelst.. iaf nästan vadsomhelst ;)

Hm, vad var det mer?

Juste. Det var ju det där med att resa till Lanzarote innan jul... Måste nog kolla upp det där lite mera innan jag uttalar mig men det kan bli bra detta!

/puss och kram

23.51

Idag har varit en mycket lång men oxå givande dag. Jag skulle kunna skriva om massor av saker som jag lärt mig idag, men trött som jag är så tror jag att jag skjuter upp det till morgondagen.

Ja, iaf så började dagen med att gå upp innan solen och stressa till bussen (har blivit så rätt så många mornar det senaste). Så halv 10 börjar en föreläsning som visade sig vara jätteintressant. Kursen som vi har börjat med, "hållbar utveckling" är verkligen nyttig kunskap. Men som sagt ska jag nog ta mer om det imorgon, bered er på att bli chockade!

På den korta lunchen vi hade så hann jag och Jeanette med att åka till terminalen och möta Peter som hade varit på någon dataspelsgrej i norra Sverige. Första gången jag träffade honom nykter faktiskt! Jeanette förtjänar verkligen en sån som han, han är gullig...

På pausen i den andra föreläsningen för dagen (som för övrigt oxå var mkt intressant) då ringer det från jobbet. Alla är typ sjuka och jag måste jobba. Så istället för att av i Skene efter skolan så åker jag direkt till jobbet. Något som var deprimerande var att det faktiskt var mörkt redan när jag kom dit, helt otroligt!

Men det gick snabbt att jobba idag, av någon outgrundlig anledning så var jag på väldigt gott humör. Sen var ju det lönedag så vi hade mkt folk med. Plus att jag jobbade med min boss Linda, som är jättetrevlig...

Hon är förresten nominerad av Svenska spel till årets spelövervakare eller nåt sånt. Så hon får åka till Stockholm och gå på idrottsgalan o så. Man blir minsann lite avundsjuk...

Dagens låt är självklar! Amra skickade ett sms tidigare idag därför att hon hade hört "våran låt". Skrålandes från mobilen rockade vi loss till den här på hotellrummet i Grekland på våra små förfester. Underbara minnen bara :)

 

Diverse

Nu är jag nyss hemkommen från en helt vanlig dag i skolan, eller egentligen tog jag en liten sväng till Kinna innan jag åkte hem.

Vi startade en ny kurs i skolan idag, "Hållbar Utveckling" heter den och det verkar faktiskt som detta är något som verkligen intresserar mig och som jag redan har lite kunskap i pga av vi läste lite sånt här på gymnasiet intergrerat i naturvetenskapen. Blev sedan väldigt positivt överraskad när föreläsningen var slut en timma innan utsatt tid, så att jag hann med en mkt tidigare buss! 

Eftersom jag var på väg hem redan vid 11-tiden kändes det lite dumt att åka hem direkt, kändes som att jag bara skulle lägga mig och sova eller nåt isf. Så istället så, som sagt, hoppade jag av i Kinna och tänkte att jag skulle kolla efter lite julklappar. Det gäller att börja i tid, jag har verkligen ingen aning om vad jag ska köpa till någon!?! Det får ju inte heller bli för dyrt eftersom december kommer bli en fattig månad för mig. 

Jag fick väl lite inspiration av Kinna-utflykten men inte massor, däremot hittade jag en parfym som jag har letat efter länge. Jag köpte den på NK i Sthlm men nu håller den på att ta slut och vill verkligen ha en ny. Så jag har i flera veckor letat efter den i varenda parfymeri i gbg. Men icke sa nicke, hittar den inte någonstans. Men så går jag in i Parelle i Kinna idag och så står den där framför ögonen på mig! Dessutom är det nedsatt pris på den! Självklart har jag inte råd att köpa den själv så jag gör så att jag skriver upp den på min önskelista istället ;) Det är allt bra med jul!




     
Så här ser den alltså ut, parfymen som jag bara måste ha!  Märket är Calvin Klein och den heter in 2u (for her). Snälla snälla tomten ge mig den här!

Jo, jag jobbade alltså igår. Det var riktigt nice att få jobba men det blev lite långrandigt efter sisådär 6-7 timmar. Jag får alltid ta dem långa 9-timmarspassen, dock är det bra betalt men orka! Mormor var där och gav mig lite pengar, som jag skulle köpa mat för så jag klarade mig innan lönen kom. Imorse använde jag pengarna till kurslitteratur istället. Så nu får jag svälta... Fast eftersom lönen kommer imorgon så är det ju faktiskt inte så farligt. Har ju några mynt över och det ekar inte i kylskåpet heller. Det finns folk som har det betydligt värre. Får ganska hyggligt i lön förresten, så jag klarar av mina räkningar och får ett par tusen över. Dock är det min fattigaste månad hittills sedan typ maj, jag har alltså skämt bort mig själv med prylar och grejer!

Något jag kom att tänka på idag var att det faktiskt är exakt en månad kvar till jul. Det och att det faktiskt snöade idag gör att jag har kommit i riktig julstämning. Om en vecka är det dags att börja med chokladkalendern ju! Så jag ska faktiskt göra som så att jag ska försöka städa så gott det går, och sedan börja pynta lite. Och så ska jag börja tända ljus varje kväll. Åhh vad jag längtar till julen just nu...

Resten av dagen ska jag nog bara slappa framför tv:n. I och med att hemtentan sedan igår morse har varit inlämnad behöver jag inte längre oroa mig för något skolarbete på ett tag. Jag ska inte heller gå till gymmet på grund av min lilla förkylning. Inte städa heller för det behöver jag en heldag för pga min pedantiska sida som visar sig när jag väl börjar städa. Nej jag ska bara dra ett duntäcke över mig (min lägenhet är svinkall) och njuta av livet som fattig student....

/puss och kram

snabbinlägg

Nu skriver jag i alla hast, just därför att jag blir skjutsad till jobbet om typ 5 min. Men kände att jag var tvungen att uppdatera eftersom jag knappast kommer orka det ikväll när jag kommer hem.

Hade alltså Supernaturalmaraton inatt, eller jag somnade efter 12 av 22 avsnitt. Sofia, syrran, som var med just för att hon hade tråkigt hemma somnade dock redan klockan 11. Louise var som vanligt pigg...

Men det var trevligt igår och visst var man efter ett glas vin eller så sugen på att dra till Kinna istället och parta lite. Men vi fixade att hålla oss hemma. Nästa helg blir det nog andra visor dock. Vi får se hur det blir.

Louise lade nyss in några bilder i min dator från tidigare roliga händelser. Tänkte dela med mig av en bild som jag älskar.


vad jag önskar mig till jul

"Eyy...fokusera polarn" ...

...skrev Suss i sitt senaste blogginlägg, hon hade i sin tur hämtat citatet från "Hitta Nemo". Jag har kommit fram till att det ska bli min nya livsfilosofi! Det är så klockrent!

Just nu sitter jag och nyser och fryser. Undrar hur varmt det är i lägenheten? Har ingen termometer, det kanske jag ska skriva på önskelistan!?!

Men iaf... jag är nästan klar med tentan, känns som den blir fel bara. Men det är ingenting att göra åt när man bara har typ 4-5 dagar på sig. Man måste ju ha ett liv oxå. Bara man får godkänt, jag ligger iaf way head of Jeanette som ringde mig idag och undrade hur hon skulle börja, haha.

På tal om att ha ett liv har jag funderat på att skaffa ett utanför den här bloggen och facebook! Som sagt ska jag göra ett experiment imorgon och undvika datorn helt och hållet. Men för att underhålla er tills söndag kan jag rekommendera några bloggar som jag har länkat till på menyn.

Ikväll är det Idol har jag hört talas om, och min personliga favorit Robin ska sjunga en låt av av en av mina favoritartister någonsin. Jag kan typ alla hans låtar utantill! Det blir dagens låt.



Jag undrar jag om Robin någonsin kommer vara lika bra Live som min älskling Robbie Williams!?! Kollar man på hans liveframträdanden på youtube fastnar man i timmar, jag lovar! Min största dröm är att gå på en av hans konserter. Åter en sak att skriva i önskelistan ;)

Nej nu kommer farmor snart och hämtar mig, så jag måste skynda mig att packa ihop..

I be back.. on sunday!

/puss och kram


13 timmar!

Mina vänner, tack för att ni läser denna flummiga blogg! Igår slog jag rekord på antal besökare... Iofs är det långt ifrån min blogg som jag hade för typ 1.5 år sedan. Den hade typ 90 besökare om dagen, men det var ju knappt några jag kände ju! Den här bloggen är till för mina bekanta och vänner som jag träffar mindre ofta. För att dem ska kunna hålla sig uppdaterade på vad som händer i mitt liv. (Inte för att jag avslöjar allt ;))

Jaja, nog om det...

Jag vaknade nyss och blev lite panikslagen när jag kollade på klockan. Jag hade nämligen sovit i 13 timmar! (somnade 9 igår kväll!) Hur tusan kan jag sova så länge? Det kan ju bero på min lilla förkylning som jag har i kroppen. Men 13 timmar! Det är bara bissarrt... Tänk så mycket jag hade hunnit med om jag hade vaknat 3 timmar tidigare!?!

Igår så tog jag en promenad i det vackra vädret. Tänkte först bara gå och posta ett brev, men så plösligt så hade jag vandrat ända upp till Hedgärdessjön. Det är en av mina favoritplatser i Mark. Det är så stilla och så vackert under denna tid på året. Så jag satte mig på bryggan och bara njöt av livet. Jag tror att jag bör göra så oftare. Men nu känns det inte så lockande. Igår var det solsken och flera plusgrader varmt. Idag vaknar jag och det är en sjuhelsike frost utanför fönstret. Ingen aning om temperaturen men det är helt klart minus. Tydligen har det snöat inatt oxå! Har jag missat det?

Vill inte skriva på min tenta men jag måste, det måste ju vara grymt mkt mer deprimerande att skriva i helgen. Så jag ska göra ett krafttag nu och skriva klart den idag. Får se om jag lyckas...?

Imorgon blir det Supernatural maraton med Louise. Första säsongen innehåller 22 avsnitt och pågår i 19 timmar! Så jag kommer vara ganska så upptagen lördag eftermiddag-söndag morgon. Jag har faktiskt bestämt mig för att inte sätta på datorn på hela lördagen. Så det blir med andra ord inget blogginlägg imorgon. Sen kan jag inte heller bli kontaktad via msn eller skype. Enda sättet att prata med mig blir via min mobiltelefon. Om det skulle vara någon som har försökt få tag i mitt nummer via gula sidorna eller nåt så är det tyvärr mitt gamla nummer. Jag tror jag ska gå in och ändra det faktiskt. Så att massa okända människor kan nå mig ;) haha

Nu ska jag tvinga mig tillbaka till slitet...

/puss och kram

Rihanna

Rihanna är så fruktansvärt bra! Det vore därför en synd att inte lägga ut något klipp med henne på den här bloggen. Hon har nyss släppt en mycket het video (med justin timberlake i) på låten "Rehab". Kolla upp den på youtube! Men jag valde istället att lägga ut liveversionen bara för att! (ja ni fattar när ni kollar på den!)
Gillar texten otroligt mycket också. Så jag skriver ut den med:



Baby, baby
When we first met, I never felt something so strong
You were like my lover and my best friend
All wrapped in one with a ribbon on it
And all of a sudden you went and left
I didn´t know how to follow
It´s like a shock that spun me around
And now my heart´s dead
I feel so empty and hollow

And I never gave myself to another the way I gave it to you
You don´t even recognize the ways you hurt me, do you?
It´s gonna take a miracle to bring me back
And you´re the one to blame
And now I feel like...

Oh, you´re the reason why I´m thinking
I don´t wanna smoke on these cigarettes no more
I guess that´s what I get for wishful thinking
I should´ve never let you enter my door
Next time you wanna go on and leave
I should just let you go on and and do it
Cause now I´m using like I´m needin'

It´s like I checked into Rehab
And, baby, you´re my disease
It´s like I checked into Rehab
And, baby, you´re my disease
I gotta check into Rehab
'Cause, baby, you´re my disease
I gotta check into Rehab
'Cause, baby, you´re my disease

Damn, ain´t it cray when you´re love swept?
You´d do anything for the one you love
'Cause anytime that you needed me I`d be there
It´s like you were my favorite drug
The only problem is that you was using me
In a different way than I was using you
But now that I know it´s not meant to be
It gotta go, I gotta wean my self off of you

And I never gave myself to another the way I gave it to you
You don´t even recognize the ways you hurt me, do you?
It´s gonna take a miracle to bring me back
And you´re the one to blame
'Cause now I feel like...

....



paus

Jag tar nu en paus från skrivandet på min tenta och koncetrerar mig istället på bloggen! Jag har nu skrivit dem 1000 första tecknen, av minst 12000. Så jag tänkte att jag var värd ett litet uppehåll...

Som sagt har jag jobbat hela morgonen med detta. Jag koncentrerade mig först på att läsa och sedan på att skriva. Vilket iofs är en ganska normal ordningsföljd. Något mer vettigt har jag fasktiskt inte gjort idag förutom att jag snackade med suss på msn förut. Vi diskuterade lite bilder från Lounge som vi råkar lite halvt vara med i. Sen diskuterade vi Stina som verkligen borde ringa och be om ursäkt för sitt uppförande i lördags! Om hon inte gör det så kommer jag helt och hållet att klippa kontakten med henne. Nu har det gått för långt! Visst har vi känt varandra sedan vi var små, men det spelar ingen större roll nu när vi är vuxna (i hennes fall föreställa vuxen, med tanke på att hon fortfarande beter sig som en liten snorunge!)

Mamma ringde förut oxå. Hon är alltså så skön! Hon berättade att syrran hade skrivit bra på ett biologiprov, och så skulle hon förklara vilken enda fråga det var hon hade missat på. Så här sa hon typ:

"Jo det var någon gubbe som hon skulle kunna namnet på..., jo just det man kan säga att han var motsatsen till Jesus! Så var det!"

Jag funderar och kommer lite halvt att tänka på muhammed eller buddha, men så tänker jag att det har väl ingenting att göra med biologi???

Eftersom jag svarar med tystnad så fortsätter mamma att prata:

"Jo men vad tusan är det han heter? Han sa väl också att apan är vår far eller nåt sånt!?!"

Då fattar jag med en gång! Darwin! Men hur tusan tänkte hon när hon sa att det var motsatsen till Jesus?

hahahahahaahaha

Men fia! Hur kunde du missa en fråga om Darwin?? Om du hade pluggat på provet hemma hos mig istället hade du fått alla rätt!

Men oj, vilket fint väder det blev ute helt plötsligt. Jag kanske ska överväga en promenad!?!

/puss och kram

urgammal bild

Jag stötte på en av mina riktigt gamla bilder idag! Så jag måste bara lägga ut den här. Jag tror att jag var typ 16 år och detta är innan Kullaberg. Jag bor fortfarande i mina föräldrars källare och jag, Suss, Stina och Ida (tar kortet) har typ förfest. Det riktigt sjuka är att både jag och Suss är blonda! Det var tider det!


Busig

Känner mig så otroligt busig idag! Jag vill göra något extraordinärt som väcker uppmärksamhet. Suss om du ändå var här kunde du hjälpt mig att hitta på något. Du brukar ju vara bra på att göra sjuka grejer ;)

Jag är så uttråkad! Har städat hela förmiddagen och bara varit utanför lägenheten för att slänga skräp. Det kanske dock är bra att jag inte tar några längre promenader med tanke på att jag fortfarande har ont i min fot sedan helgen. Antingen har jag vrickat den eller så har jag sträckt den. Men jag kan iaf inte böja den uppåt, endast neråt.

Helgen blir INTE Lounge! Jag är jättesugen på att dansa och festa som vanligt men jag kan verkligen inte visa mig där utan att göra bort mig. 

Nej istället blir det nog Supernatural-maraton lördag natt. Det är iaf vad jag och Louise planerade igår kväll. Förutsättningen är bara att första säsongen finns att hyra i Borås. Annars blir det problem. 

Igår kväll umgicks jag allså med Amra och Louise. Vi gick och kollade på Amras nya lägenhet, så nice alltså! Vilka förfester vi kommer ha på den inglasade balkongen! ;) Sen gick vi hem till mig och kollade på "Superhero Movie". Den var väl sådär alltså. Skämten gick lite för långt i vissa delar av filmen. Men ett citat hakade jag upp mig på:

Ourglass: (på ett ungefär) "These blades can cut trough diamonds!" 
Rick:  "I don´t were any diamonds"

hahahahahahahahaha!

Slutade med att jag somnade vid ett-tiden inatt. Sov dock ända till 12 imorse... Alltid skönt att få vila ut!

Nu tror jag att jag ska gå och handla lite gottigt på Willys, sen ska jag fortsätta med tentan *suck*. Jag måste läsa två böcker som jag bara skummat igenom förut för att kunna skriva den. Fy vad jag klagar egentligen! Jag har mig själv att skylla att jag inte har engagerat mig i kursen förränn nu!

/puss och kram

Dagens låt


Sentimental

Idag hoppade jag av bussen i Kinna därför att jag skulle hämta min almanacka på jobbet. Nuförtiden är jag inte i Kinna mer än när jag ska jobba och på lördagkvällar. Det är ju inte så att man tittar så mkt på omgivningen då. Idag hade jag dock tid att gå en promenad innan bussen gick hem till Skene. Så jag gick förbi hos mormor och morfar, och min gamla lägenhet. Hälsade på några gamla grannar på gården till och med. Sen gick jag förbi trafikskolan och vidare in till hemköp för att handla lite. Snacka om längesedan alltså. Det kändes ungefär som att jag hade varit bortrest i en månad och precis kommit hem. Jag har så mkt minnen från tiden jag bodde i Kinna. Det var ju trots allt min första egna lägenhet och jag bodde där i 1.5 år. Kändes väldigt konstigt att åka till Skene efter det. Någon dag ska jag flytta tillbaka dit, det måste jag bara!

Håller på att bli sjuk förresten! Idag har jag börjat hosta och känner mig lite snuvig. Imorse hade jag dessutom huvudvärk. Tur att vi har hemtenta denna veckan så jag slipper kämpa mig upp på morgonen till bussen. Behöver ju knappt resa mig ur sängen på 3 dagar nu ;) Nu fattas bara någon som kommer och tar hand om mig...

Detta citatet såg jag på trean nyss för en trailer för "Bones": "Kärlek stimulerar hjärtat...och lokalbedövar förståndet"! Jag måste säga att jag känner mig rätt så träffad. Det är väl det jag kan använda som argument för hur idiotiskt jag har uppfört mig på den senaste tiden. Måste verkligen ta tag i mitt liv nu! 

Nu är det dags att börja ta tag i min tenta. Det känns som att detta kommer bli jobbigt!

/puss och kram  

I want to be free...

Idag har jag haft en riktigt deprimerande dag, kan dock bero på att det är måndag och jag kanske måste vänta ända till jul innan jag får träffa Suss igen!

Föreläsningen idag var så jobbig att lyssna på. Det var ungefär som en dålig ljudbok. Bara en entonig röst i bakgrunden som bara fortsatte och fortsatte i en närapå evighet. Jeanette somnade brevid mig och det skulle jag oxå gjort om jag inte hade haft nackspärr :(. Sen gav hon oss ingen rast heller! Sjuk människa...

Var egentligen föreläsning på eftermiddagen oxå. Men orkade inte! Dem är ju trots allt inte obligatoriska! Så jag och min svenjungabo drog till nordstan och käkade mcdonalds (dubbel cheeseburgare meny! najs :)) Sen tog vi bussen hem.

Besökte gymmet sen oxå! En person som var där (som jag för övrigt inte har en aning om vem det var) fick genom sitt utseende mig att tänka på en väldigt komisk och sjuk sak! Så helt plötsligt vek jag mig nästan av skratt på löpbandet (det kunde ha slutat i katastof men återfick balansen i sista ögonblicket).

När jag kom hem så satte jag på msn och så var jag så trött så att jag somnade. När jag vaknade så upptäckte jag till min förvåning att jag hade varit helt däckad i typ en timma. Sussi hade skrivit massa och förmodligen riktigt orolig med tanke på hur fort jag svarar i vanliga fall. Hur tusan kunde jag bli så trött. Anledningen till att jag vaknade var ändå att jag var hungrig med tanke på att jag hade gymmat och inte ätit på att antal timmar.

Det dröjde till klockan 9 innan jag fick mat i mig!

Nu har jag pratat med Mikael i någon timma om att jag tänker alldeles för mkt på fel saker. Det är det som gör mig så nere på kvällarna jämt. Vi kom fram till att jag borde tänka på något annat som t.ex. hur man ska lyckas skapa världsfred. Det är ju ändå något som borde tränga undan dem jobbiga tankarna!

Imorgon har jag sovmorgon och behöver inte vara i gbg förränn klockan 13. Superskönt alltså. Håller på att bli förkyld till sist så jag måste ta det lungt nu.

Svar till kommentar från anonym på förra inlägget: Klart jag rockade på lounge, det gör jag alltid! men snälla jag avskyr anonyma kommentarer! Jag är alldeles för nyfiken för sådant...

Dagens låt får bli en som jag har sjungt på i 2 dagar nu. Den är alltså helskön! Duffy heter artisten och låten heter Warwick Avenue. Enjoy!




Nej nu ska jag läsa lite och tänka på fred innan jag somnar.

/puss och kram


Lite blandat och dagens låt

Nu är jag utsövd! Vaknade nyss och såg att det hade hänt något wierd med bloggen så jag var tvungen att ta bort det senaste inlägget.. kanske lika bra det ...

Fick dessutom nyss ett samtal från jobbet. Blir inkallad från klockan halv sju ikväll. Yiee :D. Har inte jobbat på evigheter alltså! Skoj skoj.

Sen har vi ju dagens låt oxå... Inspirerad lite av Mamma mia-filmen så kollade jag in lite ABBA klipp på youtube. Hittade den här när dem spelar Gimme! Gimme! live. Jag hade verkligen velat vara där och se dem! Jag har egentligen fuskat lite för det är en till låt i klippet "Knowing me, knowing you" men jag tycker att den är ganska så talande för mig just nu!


Dagens låt

Nu ska vi inte längre ta det lungt. Nu ska vi dansa som Nelly Furtado! Trevlig helg allihopa :)


Extreme Makeover

Så, nu har jag designat om min blogg.. märk väl att jag inte är någon expert än och förändringar kommer säkerligen ske i fortsättningen. Jag lär mig fortfarande nya saker. Detta är mer för att få en personlig prägel på bloggen. Vill ju inte att den ska se likandan ut som någon annans!

Just nu håller jag på att färga håret. Har väl ca 10 min kvar av verkningstiden. Det var verkligen dags att färga det nu. Var med andra ord väldigt trött på att vara blond! Men det kommer säkerligen bli riktigt snyggt!

Om ett par timmar ska jag upp till Fotskäl och fira Ida som har fyllt 21. Ida är för dem som inte vet det, Stinas storasyster, som i sin tur är en av mina närmaste vänner. Har hört att det bjuds på mat och dricka, så antar att det är värt att åka dit ;).

opps nu ringde min timer... ska gå och skölja ut färgen!

/puss och kram

Helg!

Helgen är här! Underbart tycker jag...men jag kan dock inte riktigt fatta allt jag har hunnit med på denna fredag!?!

Vaknade klockan 7 ungefär imorse och fick som vanligt stressa till bussen :/ Typiskt mig alltså, var så sen så jag var tvungen att ta cykeln i det ruskiga regnet. Till råga på allt så var bussen 5 minuter sen så jag hade trots allt hunnit att gå. Men sånt kan man ju förstås aldrig veta om...

På bussen hade jag tänkt mig att jag skulle läsa dem där sju kapitlena som vi skulle ha läst till seminariet idag. Jag orkade bara med första kapitlet, sen gav jag upp! Det var alltså en rent hopplös text, det var definitivt mkt mer lockande att lyssna på musik!

Seminariet var dödstråkigt, vi skulle diskutera det vi hade läst och jag hade ju inte läst så jag hade typ inget att diskutera. Sen skulle vi debattera för eller emot Intelligent Design som undervisning i naturkunskapen på högstadiet. Vi hade redan gjort en skrivuppgift att lämna in tills idag så det kändes ärligt talat lite uttjatat.

Efter det fruktansvärt tråkiga seminariet så bestämde sig jag och Jeanette att vi skulle skippa eftermiddagens workshop (med flummens flumm han själv som lärare) och istället gå runt på stan och leta efter något vettigt för mig att ha på mig lördag kväll ;). Jag hittade alltså något riktigt snyggt! Precis så som jag hade tänkt mig... Men mer än så ska jag inte avslöja... Jag gillar att klädchocka med andra ord ;).

Sen mötte jag Suss på centralstationen och vi tog bussen hem. Jag hjälpte henne hem med väskorna och sen fick jag skjuts hem. (blev kanske lite väl många "hem" i den meningen kanske?) Då klockan faktiskt bara var halv 6 tog jag någonting att äta och drog sedan till gymmet. Alltid lika skönt att köra ett intervallpass på bandet! Älskar det verkligen :)

Efter gymmet skulle jag och Suss egentligen åka till Hyssna, men Moa hade blivit jättesjuk så vi kunde inte hälsa på henne :(. Men jag deppade inte ihop för det utan jag spenderade fredagskvällen med Amra och Louise istället. Vi åt ute, sen kollade vi på Mamma Mia. Det var alltså första gången jag såg den. Och jag måste medge att dem har verkligen fångat "Abba-stämningen" på den! Så jag ger den 4 jubelrop av 5 möjliga. Den var dock en aning töntig till och från...

Sen flummade vi på hederligt fredagsvis. Och gosh Louise, jag hoppas verkligen att du inte lägger ut den där filmen på youtube eller bloggen! Vi kollade på lite gamla festbilder oxå! Alltid bra för mig att fylla lite minnesluckor från svunna tider ;). Filmerna var verkligen roliga!

Fick precis följe hem av tjejerna. Så nu är det strax dags att nana. Imorgon ska jag färga håret så att det blir fräcsht och vackert inför imorgon. Hm, snacka om att jag trissar upp förväntningarna på mig själv just nu! Men det blir mörkare, visst har blonda roligare men det var så längesedan jag var brunett nu. Så detta ska nog bli jättebra :)

Innan jag släcker sänglampan och beger mig till drömmarnas land vill jag bara lägga ut dagens låt. Det är ju som sagt fredag natt och jag är nog lite överladdad inför imorgon kväll. För att lugna mina egna och eventullt andras nerver valde jag en ballad. En fin låt av Fergie, jag älskar verkligen den här texten!


Dagens låt

I ett inlägg för kanske någon vecka sedan skriver jag att jag väntar på en ny singel av James Blunt. Hittade den här på youtube häromdagen! Jag gillar den alltså mer och mer för varje gång jag lyssnar på den... Musikvideon är lite töntig med James Blunt ser alltid bra ut! Enjoy!


Kolla detta!

Hittade en jättebra sajt idag! Gratissajt.se heter den och man kan samla ihop poäng för att lösa ut det i form av t.ex presentkort. Det finns en hel mängd sådana här sajter på nätet. Men denna är ny och väldigt lätt att få ihop poäng på. Klicka på denna länken för att bli medlem och dessutom få 50 poäng!http://www.gratissajt.se/?r=2381

Dagens låt



Diggar denna låten alltså! Inte alls min musiksmak men denna är speciell...

what!?!

Idag har varit en riktigt mysko dag alltså! Men det är en lång historia... Så jag ska såklart förtälja den här!

Dagen började med att jag försov mig. Jag skulle med en buss som gick 8.12 och jag vaknade 07.30. Det tar ju trots allt en kvart att gå till bussen oxå. Så snacka om att jag fick bråttom! Hann inte att göra iordning mig alls. Slängde bara i ett knäckebröd i väskan och drog på mig kläderna och drog sen. Kände mig inte direkt snygg idag med andra ord.

När jag träffade Jeanette berättade hon om gårdagen, hon hade nämligen stannat kvar i gbg för att gå på någon resturang med några kompisar. Då hade hon träffat någon kille som hade en trea i eriksberg, och han erbjöd henne att vara inneboende hos honom för tusen kronor i månaden. Så dem skulle fika idag för att lära känna varandra. Jeanette ville då att jag skulle följa med som personligt stöd...

Tydligen var den här killen megarik! På sitt uttagskonto hade han tydligen över en miljon kronor!!! Han äger en resturang vid saluhallen. En sån där fin resturang där den billigaste rätten kostar typ 150 spänn. (Intresseklubben antecknar)... you get it, han var alltså rik och därmed intressant. (Dessutom såg han rätt bra ut och är 28 år gammal).

Så den här killen kommer och hämtar oss i sin dyra mercedes, och vi åker runt i stan och letar parkering. Sen går vi alltså till världens bästa fik. Vet ej vad det heter dock men ligger vid kompassen. Skitsamma. Jag och jeanette köper bara något att dricka (kaffe och varm choklad) och vi vägrar att han ska betala. Men när han ser att vi inte köper något att tugga på går han bara spontant och ställer sig längst bak i kön igen och köper oss varsin muffins! Jättegulligt alltså. Sen pratar vi och han vill bjuda oss på resturang på något ställe där man såg hela Göteborg... Underbart verkade det. Men vi var tvungna att gå till bussen. Men vi lovade att vi skulle träffas igen :)).

Hoppas verkligen att Jeanette flyttar in hos honom, han har Jacuzzi och Balkong! Vilka förfester man skulle kunna ha där! Han är dessutom nästan aldrig hemma...

Känns lite overkligt faktiskt, har inte riktigt smält det... Ville bara dela med mig av den här mysko dagen.

Dessutom känner jag på mig att det kommer hända något riktigt bra på lördag! Ingen aning om vad. Är nog bara min kvinnliga intuition, men vi får se....vi får se

/puss och kram

Snart helg!

Såg precis på "morgonsoffan"! Gud vad bra det programmet är störkskönt! Nu överlever jag till helgen tror jag...

Helgen ja! Det bådar gott. Sussi kommer ju hem och då blir det party party! Vi ska till Lounge (har för övrigt inte varit där på nästan 2 veckor!) Och vi ska äga dansgolvet och baren oxå för den delen. Jag blir alltid på så gott humör när jag festar med sussi. Vi är det perfekta partyparet. Kan inte fatta att vi inte har festat tillsammans sen min inflyttningsfest. Jag kommer inte ens ihåg när vi var ute tillsammans senast. Det kommer massa annat roligt folk till longe oxå. Min svenjungabo, Jeanette kommer tillsammans med Peter m.fl. Kul kul

Varför är det bara tisdag?? Det är nog så att gud straffar mig. Har råkat ut för massa konstiga saker denna veckan redan!

Idag var jag uppe i gbg som vanligt. Är lite trött på att ta den jäkla bussen vareviga dag. Träffade dock en gammal klasskompis på vägen hem idag, Simon. Det var kul att snacka och se vad som hade blivit av honom sedan studenten. Han läser tydligen till bio-medicinskt analytiker eller nåt sånt.. låter fruktansvärt komplicerat tycker jag. Jag vet iaf vad jag håller på med (...hoppas jag...!?!)

Juste, det var en sak till! Jag och Jeanette diskuterade idag om vad man bör ha för kvalifikationer för att få jobb som Lisebergskanin?? Någon som vet? Det enda som jag kunde komma fram till var att man klär i grönt!! hahahaha

Jopp det var nog allt för ikväll, bör nog lägga mig nu så det blir helg snabbare! Me like to party!

/Puss och kram

känner mig rebellisk idag

Idag har jag varit otroligt spontan! Istället för att gå på eftermiddagens onödiga föreläsning så övertalade Jeanette mig att jag skulle pierca mig i örat! Jag har lite dåliga erfarenheter av hål i örat efter att mina örhängen hade växt fast när jag var 10 år gammal. Och jag var tvungen att låta hålen växa igen efter att jag tagit ut örhänget på operationsbordet. Men nu har jag alltså återigen ett hål i örat. Fast däruppe. Assnyggt blev det!

Sen träffade jag Affe och vi tog en promenad i stan innan jag drog hem. Hoppade av i Hajom idag och fick mat av mamma! Sen åkte jag till gymmet för ett hastigt träningspass innan dem stängde. På gymmet träffade jag min "bögkompis". Han undrade om han kunde hälsa på mig någon dag. Självklart är det alltid lika kul med sällskap! Han hade dessutom varit på Lounge i lördags, eftersom jag hade gett han det rådet för ett par veckor sedan. Han var riktigt nöjd med kvällen. Tydligen hade det varit lika mkt folk som på studenten...!

Nu ska jag fortsätta beundra min piercing i spegeln. Bara för att! Skriver nog imorgon igen om jag hinner!

/puss och kram

Lite allt möjligt

Jag får panik när jag kollar på mitt schema för denna veckan. Inte för lektionernas skull för det kan jag leva med. Nej det handlar om allt som vi ska läsa denna veckan! Just nu läser vi en väldigt tradig bok om kunskapshistoria. Kapitlen är ungefär 60-70 sidor långa och till seminariet till imorgon ska vi ha läst kapitel 3 och 4, till seminariet på tisdag ska vi ha läst kap. 5 och 6. Sen har vi läst ut den boken. Men till fredag ska vi ha läst en halv bok. Sen tillkommer kompendiematerial. Vet dock inte till vilken dag än, iaf inte till imorgon.

Nu ska jag sluta beklaga mig. Jag har ju trots allt redan läst hälften av det jag ska till imorgon. Nu ska jag istället skryta om hur duktig jag har varit denna helgen. Sussi har varit väldigt orolig över mina dryckesovanor den senaste tiden. Jag lovade henne att jag inte skulle dricka denna helgen. Tänka sig att jag faktiskt lyckades! Men det var fruktansvärt nära att jag tog fram min flaska jäger och började shotta. Mikael hade till och med som förslag att dra till lounge. Men klockan 21.00 kom jag fram till att jag bara är patetisk som inte kan hålla mig ifrån alkohol. Så jag stängde av datorn och gick och la mig. Så vid 22 tiden somnade jag helnykter! Jag var lycklig när jag vaknade i morse. Stolt över att ha klarat mig från det jag aldrig trodde att jag skulle klara av. Det är inte förränn nu som jag fattar att jag faktiskt är lite smått beroende av det sköna ruset. Men trots allt ligger alkolism i generna så kanske inte så konstigt om jag också skulle kunna drabbas. Borde nog vara mer försiktig i framtiden.

Nästa helg kommer Sussi hem, så hon får ta och hålla reda på mig då. Kanske till och med har nämnt det i ett tidigare blogginlägg för detta känns igen! Jag saknar henne ofta, det är så tomt här utan henne. Kanske faktiskt är så att jag fyller detta tomrum med alkohol? Fast å andra sidan drack jag ju innan hon flyttade oxå!?!


Idag firade vi pappa hos mormor och morfar. Det blev morfars supergoda köttsoppa till middag och sedan mormors tårta. Mums! Sen efter tårtan var jag ju tvungen att gymma. Faktum är att jag har varit väldigt duktig med träningen på sistone. I omklädningsrummet såg jag faktiskt en tillstymmelse till tvättbrädemage! Dock var man tvungen att kolla väldigt noga. Men det känns bra det här. Vet dock inte om jag vill ha någon mage med rutor. Jag är nöjd så länge den är platt. Och det är lite kvar att jobba på kan jag bara säga. På löpbandet sen så sprang jag på riktigt bra! Jag körde ett jättebra intervallpass på 20 min som jag blev jättesvettig på. Snacka om att jag var nöjd när jag gick hem idag!


Så det var i stort sett min dag. Imorgon blir det som sagt var heldag i gbg igen. Sen skulle jag träffa en kompis sär uppe. Så kommer väl troligen inte hem förränn ganska sent. Så eftersom jag ska upp tidigt blir det läggdags direkt efter "Supernatural". Och självklart en massa koppar kaffe imorgon...


/Puss och kram 


Hyllningen till pappa

Idag är det söndag. Men det är ingen vanlig söndag. Det är Fars dag! Så jag hade tänkt att hylla min käre far dagen till ära.

Min pappa är en ung pappa. Men inte oansvarig på något sätt. Dagens killar kan ju uppfattas som att dem flyr från ansvar och vill bara leva livet tills dem är 25+. Iallafall. Min pappa var 20 år när jag föddes, med andra ord kommer han fylla 40 år nästa år när jag fyller 20! Mamma är iofs. 3 år yngre. Men idag ska vi tala om pappa!

Pappa har varit en fantastisk förebild för mig. Han har format mig som människa. Han har lärt mig om uthållighet, han har lärt mig att ta motgångar men ändå skämt bort mig litegrann. Genom våra bråk har han lärt mig att argumentera för min sak. Han har också lärt mig mycket om självständighet och att man inte ska behöva lita på att andra ska fixa allting för en. Vilket jag har haft väldigt mycket nytta av.

Sen har jag också lärt mig av min pappas misstag. Pappa var mycket intelligent i skolåldern, självklart är han fortfarande det! Men han hatade alla som försökte bestämma över honom, så han blev en skolkare i högstadiet. Sen kunde han inte komma in på det programmet som han ville i gymnasiet och hoppade av och började jobba istället. Där jobbar han kvar än idag. Jag har aldrig liksom fattat att en som är så fruktansvärt smart som han är kan jobba på fabrik. Jag bestämde mig för att inte göra det misstaget. Jag kanske inte ansträngde mig till 100 % i skolan, men jag skolkade inte och det gick ganska hyfsat i gymnasiet. Jag kom in på programmet jag ville och nu läser jag på högskola. Som den första i familjen.

Pappa har, trots våra oenigheter, ställt upp för mig när jag har behövt hans hjälp. Han har altid skjutsat mig dit jag behövde åka. Han har hjälpt mig med att praktiska saker i hemmet, som att sätta upp lampor och tavlor t.ex. Detta har han gjort trots att jag vet att han inte ville att jag skulle flytta hemifrån överhuvudtaget. Samtidigt har han inte varit för snäll och skämt bort mig jättemycket. Det är något som jag i nuläget verkligen uppskattar. 

Jag vet att han älskar mig, och jag älskar honom.

Grattis pappa på fars dag!
 

bara stress

Orkar inte med skolan just nu! Imorgon ska jag ha läst ut två böcker som jag inte fick tag i förränn igår. Så jag har hållt på att läsa för fullt i en timma nu. Kommer säkerligen bli ett par timmar till. Dessutom ska vi ha heldag i skolan imorgon. Går från klockan 9 på morgonen (måste alltså upp väldigt tidigt) och slutar inte förränn klockan 16. Det är knappt så jag inte hinner gå till gymmet. Det har jag för övrigt inte hunnit med idag heller...

Helgen blir att ta det lungt. Kan ju inte gå ut varenda helg! Nu måste jag faktiskt skärpa mig. Men jag hoppas dock på hembesök ;). Det hade ju varit mysigt så slipper jag sitta själv hemma och vara allmänt osocial!

Nästa helg kommer Sussi hem på besök! Det längtar jag till! Jag har ju lovat att köpa billiga ciggaretter till henne så att hon står ut i Norge. Men Sussi! Lova att sluta när du kommer hem. Jag kommer inte stå ut med att se dig förstöra dina lungor! Det blir nog inte utgång nästa helg heller då. Eftersom vi ska till Idas 21-års fest. Jag har lovat suss att köra då.. så alkohol blir det inte tal om på minst 2 veckor framåt i tiden!

Jag har börjat fundera på att färga håret igen. Frågan är bara om jag ska göra det ljusare eller mörkare? Kommentera gärna!

Nu ska jag återgå till mina böcker. Kommer väl lätt somna bara för att slippa det tradiga vetenskapliga språket. Jag har 200 sidor kvar :(.

/Puss och kram

 

lång dag

Idag har det varit mkt att göra! Jag gick hemifrån klockan sju imorse och kom hem för en timma sedan. Under den tiden har jag varit i gbg och haft workshop med seminariegruppen (mkt skratt med jeanette där kan jag lungt säga). Sen åkte jag hem till Mark och gymmade på friskis. Efter det gick jag direkt till willys varifrån jag skulle samåka med jeanette till VFU: mötet. Och som sagt kom jag nyss hem från det mötet. Träffade min gamla lågstadielärare där förresten :).

När jag sprang in på willys idag så träffade jag på min morbror och hans fru. Dem hade min nyfödda kusin Joel med sig! Det var första gången jag träffade honom (självklart så sov han). Men gud så söt han var! Ska nog hälsa på dem nån gång nu i veckan och ta en närmare titt på honom!

Med tanke på att jag bara har ätit en baguette, en fralla och en banan idag så borde jag nog fixa lite mat nu. Känns att magen är tom faktiskt. Har ju tränat så jag kan nog unna mig något gott!

/puss och kram

Lärare

Jag tycker det är bissarrt! Jag vet att det inte är så konstigt egentligen men lyssna på det här: Alla på skolan avgudar den här läraren (alltså en skola som är många ggr så stor som skenes gymnasium!). Hans föreläsningar är dem bästa! Jag har läst en av hans böcker och jag har referat till honom på mitt arbete. Alltså man kan kalla honom en akademisk kändis.
 
Men vet du vad den här människan gör! Han ringer och väcker mig klockan 10 på morgonen och vill att jag ska komma på ett möte imorgon. Jag har fått ett mejl som jag har glömt att svara på så han ringer för att påminna. Jag känner mig så pinsam så det är inte sant. Inte bara det att jag svarar lite halvt nyvaket. Jag har inte svarat på mejlet heller! Självklart måste jag ju tacka ja till mötet imorgon då!

På tal om lärare! Jag fick en smärre chock igår vid lunchtid ungefär. Våran grupp i seminariet hade gått ut för att disskutera en uppgift i cafeét. Jag som var halvvägs på väg att somna var tvungen att köpa en kaffe. När jag står där och nästan gnuggar mig i ögonen och är riktigt nära att somna så ser jag en syn som får mig att tro att jag drömmer. Där går min gymnasielärare Bjarne förbi lite längre bort!!!! Jag som blev så jäkla förvånad ropar till högt "BJARNE" (utan att han hör) men Emma som står brevid mig blir nästan döv ^^. Jag vet inte om det var den händelsen eller kaffet som fick mig att vakna, tänk vad världen är liten egentligen! Jag ville gå fram och hälsa, men med tanke på att vi hade en uppgift att disskutera och var tidsbegränsade så kunde jag inte det. Men det var kul att se honom iaf!

Det är något speciellt med yrkesgruppen lärare! Jag måste påstå att det finns inte en lärare som är lik en annan. Alla är speciella på sitt sätt. Det känns sjukt att jag ska bli en av dem. Jag hoppas bara att jag inte kommer bli en sån där tråkig lärare som bara står och har genomgångar vid tavlan och förväntar sig att eleverna bara ska lära sig något bara *poff*. Nej, jag vill bli en engagerad lärare, som dock inte låter det gå ut över privatlivet. Jag tror att det är lätter sagt än gjort...

/puss och kram

tråk

Är lite nere ikväll. Kanske beror det på att jag inte har tränat sen i torsdags, kanske beror det på nåt annat. Pratade med Anneli nyss och hon fick mig att känna mig lite gladare. Annars hade jag nog inte orkat blogga överhuvudtaget. Tack Anneli :).

Idag har jag haft heldag i skolan. Var väldigt tråkiga föreläsningar imorse, men seminaret var väl okej. Kom med en tidigare buss hem oxå. När jag kom hem var mamma och Sofia där, dem hjälpte mig att tvätta och städa. Gosh I needed that! Dessutom lagade Sofia mat så jag behövde knappt göra nåt själv. Min familj är underbar :).

Imorgon är jag ledig, vet dock inte riktigt vad jag ska hitta på. Gymmet definitivt men det tar ju inte hela dagen. Och städa behöver jag inte heller göra. Nån som vill komma och hälsa på som inte har nåt annat för sig?

Nej, nu orkar jag inte skriva mer ikväll. Är inte helt botad från mina kraftiga humörsvängningar...

/puss och kram

jag hör kyrkklockor

Idag hörde jag för första gången sen jag flyttade till skene (alltså 1 månad sedan) skene kyrkas kyrkklockor! Då tänkte jag på min gamla lägenhet och hur jobbigt det var att bli väckt klockan sju en söndagsmorgon av dem där förbannade klockorna.

Men är det inte så. Att man egentligen inte fattar hur bra man har det förränn man har något att jämföra med. Vi är så fruktansvärt bortskämda här i Sverige med allt möjligt och ändå ska vi alltid ha mer, större och dyrare!

Jag vet att folk säger det hela tiden men för mig har det inte riktigt fasnat förränn idag. Att e sån enkel sak som kyrkklockor kan få en att inse det. Därför kan jag skatta mig väldigt lycklig att jag kunde sova i en varm och mysig säng till elva idag :-) Det behövde jag verkligen efter gårdagen.

Gårdagen ja! Åkte in till gbg halv tre och blev bjuden på öl redan på bussen upp av en arbetskamrat. Efter det drack jag konstant fram till klockan 01 ungefär. Om man räknar bort bussresan från gbg till kinna vid halv 10 tiden. Men blev nog aldrig riktigt onykter ändå, konstigt eftersom jag utnyttjade gratisdrickat till max på galan. 3 glas champagne till att börja med och sedan otaliga mängder cider vid bordet. Men jag hade väl den där dagen i månaden då jag tål nästan hur mkt som helst.

Nu ska jag snart kolla på supernatural, så hinner inte skriva mer nu...

/puss och kram 

Vilka problem man har ^^

Nu håller jag på för fullt att göra iordning mig för kvällen. Sitter med en ansiktsmask på och måste vänta i en kvart innan jag kan ta av den och börja sminka mig. Jag har nu fixat allting i klädväg oxå. Det blev lite trubbel med strumpbyxorna men allt är fixat nu! Kvällens outfit består av en ganska tunn svart klänning med guldstänk i, halterneck. Till denna klänning ska jag ha svarta skor med ungefär 5 cm klack. Med tanke på att jag misstänker att jag nu har blivit ännu längre dem senaste veckorna kommer jag att bli låång ikväll. Jag är numera ett halvt huvud längre än Stina, det sjuka är att vi var lika långa för ett år sedan... Jag växte 1.5 cm i Grekland, vilket inte alls är bullshit! Jag mätte mig efteråt och jag var 1.5 cm längre än jag var på mitt ganska nya pass. Men nu har jag tydligen blivit ännu längre!

Jag oroar mig dock för att åka buss med mina finkläder. Det känns inte riktigt rätt att åka linjetrafik i galaklänning. Men jag funderar dock på att dölja klänningen under ett par jeans och jackan. Sminket och uppsättningen kan jag iaf leva med :).

Jag har fortfarande inte bestämt mig om jag ska stanna i gbg tills sista bussen har gått hem eller om jag ska åka hem tidigare och dra till lounge med nån kompis. Jag får se hur det utvecklar sig ikväll. Att komma till Lounge i finkläder skulle nog dock vara ganska uppseendeväckande. Som sagt, vi får se. Men räkna inte med att jag kommer säger jag bara. 

Nu har ansiktsmasken torkat och jag ska dra av den. Spännande! Tänk om jag har fått ett helt nytt ansikte eller nåt. Jag har aldrig haft en ansiktsmask som man måste dra av... 

/puss och kram 

<3 James Blunt <3

Lyssnade precis till en av mina favoritartister på youtube. Nämligen en man vid namn James Blunt. Förra sensommaren släppte han ett album: "All the lost souls", och det albumet är det bästa någonsin!

Tyvärr har jag massa minnen kopplade till dem låtarna. Väldigt emotionella minnen...  Låt oss säga som så att om jag känner för att gråta sätter jag på det albumet :/

Nu var det faktiskt inte meningen att jag skulle gråta! Jag skulle bara övertyga en kompis om hur bra hans låtar är. Och vips, så kommer alla minnen tillbaka!

Nu vill jag höra nya, lika bra låtar av Blunt som jag inte kan koppla till någonting som jag kan älta i evigheter.

Kanske märker att jag är lite deppad ikväll!?!

Faktum är att det är natten mellan fredag och lördag och jag sitter hemma! Dessutom har jag inte hunnit med att gymma idag, däremot har jag faktiskt belönat mig själv med en spliter ny sport-bh :-)

Och NEJ! Jag tänker inte lägga ut någon bild på mina lår om det nu var någon som hade förhoppningar om det! Bara för att klargöra liksom...

/puss och kram

RSS 2.0