tvätt och tacos-dag (=tisdag)

Blev så fruktansvärt irriterad igår när min webbläsare bara krashade precis när jag skulle uppdatera bloggen att jag gick och la mig istället. Så jag antar att detta inlägget är efterlängtat ;).

Men tänkte inte skriva om massa små detaljer som händer i mitt liv hela tiden. Det känns faktiskt bara tråkigt just nu. Jag har för det mesta pluggat, praktiserat och socialiserat mig de senaste dagarna.

Jag nämde för ett tag sen att jag tror att jag håller på att bli synsk. Och det har faktiskt fortsatt hända sjuka grejer. Som häromdagen när min mobil ringde, jag tänkte genast att det är nog Moa som ringer. Jag visste det liksom trots att hon ringer mig kanske en gång varannan vecka. Och självklart var det Moa som ringde. Jag blev inte ens förvånad!

En annan sak var en dröm jag hade haft inatt (riktigt konstig förresten). Jag stog inne i gbg och tänkte på drömmen och på ett inslag i den då en gammal vän varit med som jag inte har pratat med sen i höstas nån gång kanske och tyckte att det var konstigt att hon var med i drömmen. Jag står i min egna värld och ser hennes ansikte framför mig, när jag hör ett "hej". Jag fokuserar blicken och ser att framför mig står hon, som jag hade drömt om! haha. Hur stor är chansen liksom!

jajja, nu har jag vart duktig och tvättat idag. Farmor brukar ju alltid tvätta åt mig bara för att jag avskyr det så mkt. Men nu har jag bestämt mig för att åka till farmor och tvätta min egen tvätt en gång i veckan (jag hatar våran tvättstuga!). Det var ett bra beslut tycker jag. Jag måste komma in i rutinerna lixom, är ju lite dåligt att det snart var 2 år sedan jag flyttade hemifrån och jag behöver fortfarande assistans när jag ska tvätta! hehe.

Btw. Jag fick ett mejl förut om att om man registerar sig på en bingosajt så får man 50 i bonus att spela för. Och inga andra krav alls. Så jag gjorde det faktiskt, jag har iofs inte varit så mkt för såna spel förut men var riktigt kul. Och bingo är jag ju ganska så insatt i eftersom jag jobbar med det ;). Jag vann faktiskt 100 kr väldigt snart :D. Både roligt och jag vann pengar, inte dåligt det inte!

Nu lagar farmor tacos, tror att jag ska gå och hjälpa henne. Mumsigt!

/Puss och kram

Nu är det sommar!

Jävlar vad förvirrad jag blev precis! Jag hade ställt mitt alarm på kvart i nio och gick upp och satte mig vid tven för att äta frukost. Jag kollade i tvtablån och såg att det var "disneydags" på tvåan. Det kan ju vara kul tänkte jag, haha. Jag har inte kollat på det på år.. Men så satte jag på tvåan och då var det gudstjänst! WTF! Och sen visade sig att ingen kanal stämde med tvtablån. Till slut kom jag på att vi har ställt om klockan till sommatid, men det tog sin lilla tid alltså!

För övrigt var jag hemma igårkväll och jag kollade på världshistoriens sämsta film! Det var en film om fyra tonåriga tjejer som hade rekryterats till en hemlig statlig spionskola. De fick uppdrag att ta hand om en legendarisk skurk. Som egentligen är ute efter någon att älska (hon var leb dessutom). Lucy (skurken) blir kär i en av spionerna och kidnappar henne. Den var extremt dålig! Jag fattar inte ens att jag slösade bort massa tid att titta på den..

Jag är iaf glad att jag inte gjorde något mer galet igår, min snuva har blivit värre. Har smällt i mig massa mat med vitlök och nästan 2 liter apelsin-äpple-morots-juice sen igår. Hoppas jag blir bättre till imorgon iaf. Praktiken är såpass viktig att jag inte har råd att vara lite halvdassig. Idag måste jag förresten förbereda lite elevintervjuer som jag ska genomföra imorgon. yeey. Sen kommer det inte vara någon mer praktik förrän vecka 20. Innan dess har jag två tentor, så jag har inte lite att göra direkt!

Nu ska jag kolla på skidskytte om en stund :). Lilla sportnörden kommer fram i mig ;). 

/pusselipuss 

Uppdatering: Lilla sportnörden blev glad idag, för Helena Johnsson vann den totala världscupen med minsta möjliga marginal framför tyskan Kati Wilhelm :P.

Nu var det lördag igen..

Jahopp, jag blev ganska så trött igårkväll. Umgicks med Anneli som jag skrev i tidigare inlägget. Fick fick ordning på hennes blogg till slut och kom på att det var ett ganska så enkelt fel. Men hon orkade inte göra någon egen stilmall så hon snodde min ;). Nu måste jag göra om min bara för det!! Iaf så länkar jag till hennes blogg i högerspalten ifall det är någon som vill titta :). Klockan halv 3 gick hon hem, jag måste erkänna att jag blev lite tjurig på slutet men kan bli sån ibland när jag blir trött, blev lite flum också, hehe.

En sak som är lite dum: Jag började nysa igår, sen höll jag på hela natten och nyser nu fortfarande på morgonen. Det är inte bra detta. Ska förmodligen inte ut ikväll med rinnande näsa :( känns inte rätt liksom! Nä men jag hade nog inte planerat det ändå..

Idag tänkte jag alltså hålla mig hemma. Nu ska jag verkligen ta tag i plugget. Jag ska ta fram allting jag behöver till bordet i rummet, sätta på musik och räkna algebra tills jag storknar (eller tills lunch). Denna tentan ska jag för tusan få alla rätt på! Det har jag besämt, så det så!

Om en vecka är Suss hemkommen från Norge, hon ska vara här i 10 dagar vilket är underbart, sen kommer Amra den 7 april också. Ska passa på att umgås med dem ordentligt nu. Lite tråkigt att Suss kommer att stanna i Norge i sommar men är ju bäst med arbete där så... Sen ska jag iofs jobba hela sommaren oxå. Fick mitt sommarschema i torsdags när jag jobbade och det känns väldigt bra faktiskt! Behöver bara jobba lite mer i juni för att ha råd med hyran i juli, men jag vet att jag kommer få jobba mer än det står. Förra sommaren fick jag jobba dubbelt så mkt som det jag hade som fasta tider. Så jag kommer förmodligen att överleva ;).

Nu ska jag äta frukost och sen inleda min mattedag. (Visste ni förresten att i vissa länder som i t.ex. Finland anses det ha väldigt hög status att vara med i matematiklaget i skolan. Att vara duktig i matte är underskattat i Sverige)

/puss och kram

Leker med Anneli :)

Har suttit hela kvällen med anneli och försökt ändra designen till hennes blogg. Det går sådär måste jag säga! j****a skitdator!!

Men nu skulle vi nog ta en paus och glo på Björn Gustafssons bästa :)). Hittade förresten en grym bild på mig och hon som sitter här brevid, hehe. Från studentbalen 2008...



Snyggve! eller hur? hehe ;)

/pussisar


mysko

Jag hade en ganska så mysko kväll/natt. Först var det lite saker på jobbet, det gick jättebra och jag gjorde få misstag igår men jag hakade mest upp mig på konstigt folk. Jag kanske bara är paranoid, hehe. Kände lite dåligt samvete att lämna Johanna ensam de sista timmarna. Men jag kan ju faktiskt inte sitta där och vänta på henne utan löning.. Det gick säkert jättebra för henne!

Men iaf, när jag skulle hem så skulle jag sätta på mp3-spelaren som jag köpte i somras (faktiskt inte använd på hela vinterhalvåret). Och den började cpa sig! Lampan lyste att den var på, fast att den var på paus, det var inget ljud alls och sen reagerade den inte vilken knapp jag än tryckte på. Lampan bara fortsatte lysa. Jag kollade såklart om det var glapp i hörlurarna också men inget! Så dålig kvalitet kan det ju inte vara på den!

Sen när jag hade tagit bussen hem så var jag rejält trött. Jag satte på datorn en kort stund men det var hopplöst, jag stupade i säng. Men jag hade väldigt oroliga drömmar och så helt plötsligt vaknade jag av något. Jag hade vaknat av att någon hade ringt på min dörr. Jag kollade på klockan: 02.15. Hm.. jag intalade mig själv att jag bara hade drömt och somnade om. Vaknade nu för en kvart sen ungefär och insåg att det inte hade varit något jag drömt. Vem fan ringer på mitt i natten?? Visst jag bor i Hedbo men nåt sånt har aldrig hänt förut. Jag och Fia diskuterade för några dagar sedan spöket i trappuppgången (det har hänt lite spökgrejer) men jag tror inte det heller, för att det har bara varit ett jättesvagt knackande från det förut (ja, jag tror på spöken efter att ha levt i ett hus där min gammelfarmor spökar i 10 år). Nej jag undrar jag, vem som gav sig ut i stormen mitt i natten för att hälsa på mig?

Har förresten kunnat förutsäga allt fler saker som ska hända, igår gjorde jag det flera ggr. Alltså saker som, vem som kommer ringa mig idag och vem jag kommer träffa om jag åker dit, blabla. Saker som jag ibland har nytta av. Ta fredags som ett exempel, klockan 6 hade jag inga planer på att gå ut, det är också så att jag brukar vara hemma på fredagarna och de flesta av mina vänner också. Men även om ingen hade hört av sig så va jag liksom säker på att någon skulle göra det. Dessutom var jag säker på att jag skulle till Stars på kvällen och jag var också säker på att jag skulle träffa någon fin. Så jag börjar göra mig iordning, och saken är den att jag hade inte hunnit göra mig ordning om jag hade väntat på att någon skulle höra av sig först. Jag hade typ fått stressa ihjäl mig om jag börjat senare. Så på så sätt hade jag ju nytta av detta:).

Vet inte riktigt om det hör till detta, men hade för ett tag sedan en ganska så underbar dröm:

Jag drömde att det var sommar, jag var iklädd en vit lite gammaldags klänning och jag hade en krans av blommor i håret. Jag såg ingenting för solen bländade mig. Sen så kysste jag honom och jag var den lyckligaste kvinnan i världen. 

På nåt sätt kändes detta så äkta, eller jag kanske bara vill att det ska vara äkta. Vad vet jag?

/puss och kram 

lite extra kosing har väl ingen dött av ;)

Jag har ett sånt otroligt flyt idag, imorse kände jag mig jättetrött och ville verkligen inte gå någonstans, men när jag väl kom till småskolan blev det andra bullar. Det är roligt där och idag satt jag och tänkte på hur mkt jag längtade tills jag själv får jobba som lärare på riktigt. Jag känner mer än nånsin nu att jag har valt rätt :).

Slutade nyss och såg att jobbet hade hört av sig, så nu blir det så att jag ska jobba ikväll. Från klockan 5 så jag hinner i princip äta lite och kanske vila i 10 min innan jag ska ge mig av igen. Men gud så underbart att de har börjat ringa mig igen. Fick ju inte jobba på hela februari men nu har jag redan jobbat 2 pass denna månaden även om allt folk har kommit tillbaka från mammaledighet m.m. I will survive!

Även om det är en dag försent så ska jag passa på att gratulera min kusin som fyllde 14 år igår, och min mormors far som fyllde 88 (?) igår. Grattis grattis :).

Imorgon fredag är jag ledig :)) så jag ska ha en lång sovmorgon och försöka mig på att städa lite, har nästa blivit en rutin att städa på fredagar nu faktiskt. Har inte riktigt bestämt mig för om jag ska ut på nåt i helgen. Var hos Louise igårkväll och snackade lite med henne och hon följer nog med på lördag en stund om jag bestämmer mig för hotellet. Men jag har inte riktigt kommit underfund med om jag är sugen än.. Jag kan ju inte gå och göra bort mig varje helg lixom! hehe.

Tänker lite på Emelie nu, stackarn.. Hon har det inte lätt. Jag vet inte riktigt om jag vågar höra av mig till henne, hon kanske bara tycker det är jobbigt :(. Jag avvaktar men jag tänker på henne och lider med henne väldigt ofta <33

/puss och kram

Håller på att bli gammal och grå.

Idag försov jag mig, igen... men ärligt talat, jag orkade inte. Farmor ringde och väckte mig tidigt på morgonen och sa att det var 10 minusgrader ute så att jag fick pälsa på mig ordentligt innan jag gick till bussen, burr. Tror inte det va! jag stängde av alarmet och somnade om istället.

Btw, min kära Jeanette ringde mig igårkväll när jag hade lagt mig. Det blev så att vi snackade i 1,5 timma. Bland annat om hur jävla gamla vi känner oss. Vi är snart tanter! Usch hemska tanke men det är sant också!

Tecken på att jag börjar bli gammal:

1. Jag har fått ett orange kuvert i brevlådan där det stod att jag har pengar att placera i pensionsfonder!

2. Det faktum att jag kommer ihåg mammas och pappas bröllop, på mammas 20-års dag! Jag var tre år då.. Ni kan ju själva göra matematiken. Själv har man varken tillstymmelse till barn eller man :(.

3. Har ni märkt i att alla låtar som handlar om unga vackra kvinnor är kvinnan oftast 17 år, slutsats: eftersom det var typ 3 år sedan jag var 17 så är jag alltså inte ung och vacker längre. Ren lokig!

4. I en av mina favoritböcket, Nionde grottan (grottbjörnens folk-serien) så anser Ayla att hon är för gammal för att få barn och att det kan uppstå komplikationer. Vid 19 års ålder!!!!

Jag börjar få panik nu. Fast samtidigt vill jag inte ha barn och familj än på ett tag. Det är ett dilemma minst sagt. Nu pratar Jeanette om förlovning med Peter, visserligen är hon ett är äldre än mig men herregud! Snart kommer jag vara den eviga brudtärnan. Det känns så faktiskt..

Ja men på tal om att jag snart fyller 20 (3 augusti) så ska jag antingen åka på en resa eller så ska jag ha en sjujäkla fest. Mamma föreslog att hyra en bygdegård och det hade ju varit rätt så nice :). Bjuda sisådär 100 pers hade ju inte vart fel heller.. Eller tja, 50 pers kanske räcker.. men ändå! Det skulle varit grymt roligt slut på min tonårstid ;) Mor min fyller ju 37 i år så vi kanske ska fira henne samtidigt, men det är 1,5 månader mellan oss så kanske inte ändå. Det tål att tänkas på..

Nu ska jag nog återvända till sängen, en förstörd dag är det idag.. Fan att det bara är onsdag, annars kanske man hade kunnat parta lite ikväll. Eller kanske inte.. Kanske ska plugga lite ikväll istället, eller ringa någon.

/puss och kram

myys

Igår kväll lyckades jag faktiskt somna någorlunda tidigt, trots jag jag kände mig så uppstressad av någon anledning. Jag tror faktiskt att jag får lite för mkt energi av det här vädret och att jag inte tar ut det på något.

Idag har jag dock tömt min kropp på energi totalt, tur att jag lyckades sova alltså :). Har nämligen vart på småskolan idag och hållt igång heela dagen. Fram tills nu när jag precis kom hem. Man blir trött av typ 20 barn som ständigt tjatar på en! Men det är fantastiskt oxå, när jag anlände till skolan imorse blev jag "attackerad" av 5-10 barn som kramade mig, hehe. Bäst att njuta nu när jag har chansen, så populär kommer jag aldrig bli som färdig lärare sen ;).

Har köpt lite godis och ska laga till grytbitar senare, ikväll hade jag bara tänkt att ta det lugnt och inte tänka på skolarbete överhuvudtaget. Imorgon ska man till gbg igen och på torsdag småskolan. Men ska bli skönt att vara för mig själv ikväll, händer inte så ofta nuförtiden. Det är alltid någon som man ska vara social med. Men ikväll vill jag faktiskt vara själv, så det så!

Nu ska jag mysa...

/puss och kram

Piss och skit

Usch, jag hatar just nu att det är måndag, hade faktiskt velat ha en helgdag till. Hade kanske inte gjort någon nytta men jag vill alltid ha mer tid när jag grubblar över saker och ting..

Sussi säger att jag borde sluta grubbla så mkt, men det är bara sån jag är och alltid varit. Acceptera!

Inatt hade jag mängder med saker att grubbla på, så jag somnade inte förrän klockan halv 4. Sen sov jag väldigt oroligt och vaknade redan klockan 6. Jag struntade i att sova den sista halvtimmen utan gick upp och åt frukost istället. 

Har sedan jag satt mig på bussen i morse vart helt jättetrött och mått illa. Ingen bra dag i skolan med andra ord :(. Gbg var dock härlig idag, jag tog spårvagnen till stan på lunchen och syndade lite på donken. Jag kände lixom att jag behövde lite fet mat ;). 

Annars är allting bara piss och skit, jag fattar verkligen inte!?! Antingen är jag jävligt trögfattad eller så är han riktigt knepig. Jag mår inte bra av sånt här, visst blir jag lycklig för stunden, men efter varje gång mår jag bara sämre och sämre. Samtidigt gör jag vadsomhelst(!) för att få det där ruset av lycka igen! 

Inatt ska jag försöka sova ordentligt, jag är egentligen ledig imorgon men måste använda dagen till att ta igen dagarna jag var sjuk på praktiken. Jag har alltså en del att planera inför morgondagen.



Allt jag vill ha är lite kärlek, riktigt kärlek. Som inte sårar. Existerar det något sådant så ska jag göra allt för att finna det.


/Puss och kram

Från mobilen

Sitter på föreläsning och är riktigt uttråkad! Har sovit typ 2 timmar i natt! Jag somnar snart. Snark:-(

Dagens låt

Hörde denna när jag rullade bil förut, så jävla go bara. Sen är inte texten helt främmande för mig XD


Idag

Jag har förstört hela dagen idag känns det som, bara för att jag sov så jäkla länge. hehe. Vaknade klockan kvart i tolv. Men innan dess hade jag vaknat halv sju på morgonen och trott att det var måndag och att jag hade försovit mig.. När jag väl hade intalat mig själv att det var söndag så somnade jag om.

Såg när jag hade vaknat att jag hade några missade samtal. Som tur var hade jag denna helgen varit klok nog att sätta på ljudlös.  Men jag hade ju vaknat tidigare om jag hade haft på mobilen. Farmor hade försökt nå mig.

Farmor bjuder på middag idag, och sedan ska jag slinga hennes hår och sen ska vi på bio ikväll. Män som hatar kvinnor. Så det blir en riktig farmor-dag idag. Egentligen hade jag behövt plugga en del men det kan skjutas upp. Familjen är viktigare! (Hehe, allt för att slippa plugga)

Så jag kommer inte hinna med så mkt mer idag, tyvärr. Och jag hade gärna velat gå på hälsomässan, jag lovar, men jag tror inte jag har nån tid att avsätta... Jag är en väldigt upptagen person ;).

Sussi! om du läser detta! Jag behöver verkligen prata med dig, vfr är du aldrig tillgänglig när jag behöver dig som mest? Jag ska nog fråga Moa hur hon gör för att ringa dig för att jag har försökt men det går bara inte.. NORGE!


/pussisar


jag har gjort det igen!

Shit pommfritt! detta är illa. Jag vaknade upp i morse och hade verkligen ingen aning om hur jag hade kommit hem. Hehe. Ringde till Louise precis och hon fyllde i lite luckor åt mig och tydligen betalade sebastian taxi. Men shit pommfrit! Har ingen aning om hur mkt jag drack egentligen. Jag måste nog kolla mitt kontokort!

Kommer ihåg en sak som sebastian sa, att helena var avundsjuk på mig. Vfr detta då?

Fick min öl som jag ville iaf, nu är jag inte sugen längre såklart ;)

Ska till kinna om en stund, anneli ville att jag skulle följa med och kolla på match. Visst kan jag det..

Måste ringa stina med, råkade prata med henne i natt, undrar om hon är sur?

/pusselipuss

förfest

Sitter just nu på förfest i min lägenhet och förfestar med louise. De andra kommer snart. Blev  inte så att jag fick sitta ensam och äta äppelpaj ikväll.

Sebastian med folk kommer, och anneli ska komma om ett tag. Så blir nog rätt roligt. Jag är redan lite halvlullig ;).

Tar resten imorgon, märkte att det blev lite svårt att skriva... Hehe

/pussar

Stora vårstädningen

Ja, nu har jag börjat, med stora vårstädningen. Det låter väl bra tänker ni!

Saken är den att det tar så fruktansvärt lång tid när jag sätter igång på allvar. Just därför att jag gör allting så illa noggrannt. Jag blir aldrig klar känns det som..

Ja idag började jag i förmiddags, jag diskade och städade i köket. Nu är jag klar med köket.. Imorgon ska jag fortsätta med hallen, badrummet och rummet. Sen ska jag rensa alla garderober. Det ända jag ska göra mer idag är att gå ut med återvinningen.


Nu när jag har kämpat på så duktigt hela dagen tänkte jag mig att jag skulle baka en till god äppelpaj. Saken är att det är så enkelt och blir så gott så man kan inte hålla sig ifrån det. Har receptet i huvudet så kan lika gärna skriva ner den här:

Ett stort äpple eller tre små. (I receptet stod det 5 äpplen men det skulle blivit alldeles för mkt)
½ dl socker
1½ dl havregryn
1½ dl vetemjöl
1 dl smält eller flytande margarin (ungefär 75 g margarin)
ev. kanel


Skär skivor av äpplet och lägg i en smord form, om man vill kan man strö lite socker och kanel över skivorna. Blanda ihop alla andra ingredienser till en deg och strö det över äpplena i formen. Grädda på 225 grader i ugnen i ca 10-15 min. Jag rekommenderar att man serverar den varm med vaniljsås till.

Är verkligen superenkelt och det blir supergott!



Vad ska jag annars göra denna fredag? Jag har verkligen ingen aning! Igår blev jag otroligt sugen på öl och idag har det bara blivit värre. Jag tror det beror på dessa ölreklamer på tv som jag tycker är så roliga, hehe (Norrlands guld). Men jag har lovat suss att jag ska spara mitt sug efter öl tills hon kommer så vi kan dricka tillsammans... hm. Det är två veckor kvar idag!

Vill parta men jag kan för fan inte göra det!! Det suger att vara fattig...:(. Får se vad kvällen har i beredskap för mig, har på känn att jag kommer sitta hemma och tröstäta äppelpaj. Hehe.

Nu ringer Anneli, så ska avrunda..

/Puss och kram

här kommer sommaren...

Verkar som att antalet läsare på min blogg minskar i takt med att jag blir lyckligare. Fast det är ju ingen hemlighet att folk gillar att höra om andras olycka..

Jaja, men några läsare har jag iaf behållit, och ni ska få höra vad jag har haft för mig idag.

När jag vaknade vid åtta-tiden imorse undrade jag egentligen hur länge jag hade sovit, eftersom solen sken in genom fönstret som om det var mitt i sommaren. Tänkte ligga och morna mig, men det blev alldeles för varmt så jag gick fram till fönstret och skulle dra för gardinerna. Tydligen rycker jag så hårt så att gardinstången rasar ner på mig, och min lilla tomte som jag hade missat när jag tog bort julpyntet ramlar ner på golvet (han hängde i gardinstången). Jag tror det var ett tecken på att sommaren är på väg på allvar. Alla tomtar ska vara undanstoppade i någon mörk garderob när solen står på som bäst.

Efter att ha kollat lite på vad vi skulle gå igenom i skolan i dag så bestämde jag mig för att stanna hemma istället. Om jag hade åkt hade jag inte varit hemma igen förrän halv sju och då skulle jag inte få nåt gjort alls. Dessutom har vi börjat med talteori nu. Detta har jag väldigt goda kunskaper i och jag tror att jag pluggar bäst på det hemma. Ska vara hemma imorgon oxå.

Ja, eftersom solen sken ville jag ju ut i det vackra vädret. Jag tror dock att jag överskattade tempraturen en aning. Tog på mig tights, klänning och min sommarjacka. Sen gick jag ut med det jag skulle läsa om talteori. Satte mig på en gunga i mitt område som låg i solen (suss, kommer du ihåg? Det var dit vi gick de vackra dagarna i maj i nian. På håltimmarna när vi bara ville komma bort från alltihop. Då vi tog av oss skorna och gick barfota :). .). Iaf, det blåste verkligen kallt så jag gick snart in igen och fortsatte plugga där. Så nu vet jag allt om primtal (som om jag inte redan visste det!).

Ja, jag vet ju att min ekonomi inte kommer bli så bra framöver, så idag när jag hade tröttnat på plugget så tog jag tag i att planera lite för framtiden, ekonomiskt sett. Jag började med att planera denna veckan och kom fram till att jag kan göra åt max 60 kr om dagen nu innan den 25:e då pengarna ramlar in igen. Men så kollade jag lite på vad jag behövde köpa egentligen. Jag kom fram till att jag hade varit så förutseende att jag har fixat mat i frysen tillräckligt för en vecka :). Men jag gick ändå till willys och handlade lite extra gott. En dricka och en burk pastasås. Det enda jag kan behöva handla nu är mjölk på måndag. Det är inte heller nåt annat jag kommer behöva införskaffa inom en snar framtid, så jag har alltså nu 330 kr kvar att göra vad jag känner för med.

Just nu känner jag faktiskt för att spara dessa pengar, utgång i helgen känns väldigt onödigt. Jag vill nog hellre spara dem tills sussi kommer hem över påsk. Det blir roligare då på sätt och vis.

Sen när jag ändå höll på att räkna pengar så tömde jag min spargris för att se hur många enkronor jag fått ihop hittills. Eftersom jag har snyltat en del på de pengarna på sistone så förväntade jag mig inte att det skulle vara så mkt. Men det var faktiskt så mkt som 200 enkronor! De ska jag oxå spara :). 

Nu ska jag vara snål i några dagar och jag tror jag ska snylta rätt så mycket av släktingarna framöver. I helgen funderar jag på att åka hem till mamma, pappa och syrran. Kanske om det blir fint väder kan jag jobba lite i trädgården och på det viset få en liten solbränna :D. 

Btw: Idag tog jag ut mitt läkeörhänge och satte i en ganska så stor vit pärla istället. Det blev faktiskt riktigt snyggt!

/Puss och kram 

Var kom all energi ifrån?

Håller på att laga mat så det är komer nog att bli ett stressigt inlägg. Det blir ungsbakad falukorv med pasta och sås :P. Har för övrigt hunnit med att få ut något av min dag, minst sagt!!

Var i gbg i morse, ingen givande lektion och tentagenomgång.. och det vet vi ju redan hur det gick. Dock märkte jag att jag missade ett par poäng pga att jag inte hade läst frågan ordentligt. Där lärde jag mig en läxa minsann.

Hann sola lite uppe i stan som många andra innan jag tog 13.15 bussen hem. Bussen hem var en skräckfärd, chauffören pratade i telefon typ hela tiden och jag vet inte vad. Kändes fel bara, jag har väldigt svårt för att lita på busschaufförer i allmänhet.

Sen stannade han ett tag vid Hyssna handel, och jag tittar ut genom fönstret. Vad får jag se om inte en död katt!! Dessutom är den fruktansvärt lik min egna katt som bor hemma hos mina föräldrar. Men jag inser att senast han gick över en kilometer ifrån huset var innan han kasterades (12 år sedan). Och Hyssna handel ligger ungefär 3 km från huset.. Jag måste ringa mamma och dubbelchecka ändå..

Amra hör av sig oxå, hon har piercat sig i tungan!! Fick lite bilder från henne förut och shit vad snyggt det blev! Nu vill jag med göra det bara för det.

Träffar Louise som är på väg till jobbet när jag har klivit av bussen. Jag bjöd in henne på fika efter jobbet, får se om hon orkar komma!?!

Tog sen en promenad i det vackra vårvädret, och vilken promenad det blev. Jag tänkte att gå till Örby via nääs och sen tillbaka till skene via haby kan ju inte vara så långt. Men det tog sisådär 1 timme och en trekvart i raskt tempo utan rast. Upptäckte förresten när jag nästan var framme att jag har ju ett jättefint naturområde på min bakgård. Det är konstigt att jag har bott här i typ 6 månader och idag var första gången jag var på andra sidan ingången till min lägenhet!! Jag visste typ att ån var där (det ser jag ju från mitt fönster) men att det skulle vara så storslaget hade jag ingen aning om.

När jag kom hem så fick jag plötsligt ny energi och satte igång att göra äpelpaj. Visade sig vara väldigt enkelt och det blev jättegott! Perfekt och (nyttigt?) mellanmål (det är ju äpple i!)

Har nu kollat på ännu ett avsnitt av Greys Anatomi (började kolla igår) och nu har jag som sagt lagat mat. Snart kallnar väl maten om jag ska fortsätta att skriva mera. .;).

Har förresten fått lite planer att åka till danmark den 1 april. Ingen utgång i helgen alltså för att spara pengar :(. Har inte varit full på typ 3-4 veckor nu tror jag, hehe. Men värt det när jag ska köpa hem massa gottigt ;P. Hade lite bekymmer med om jag jag skulle åka pga ekonomin, men chefen ringde mig idag och jag ska jobba ett nattpass (fredag-lördag) om en månad. Det ger j utyp en tusenlapp efter skatt bara för att det är så jäkla bra OB. Så nu kommer jag klara mig :). Har tillochmed kvar flera hundra just nu. Och nu har jag köpt busskortet =D wonderful!

Nu tusan ska jag äta!

/pussisar

glömde i stressen: Dagens låt, Superwoman med Alicia Keys. Har haft denna underbara låt på hjärnan hela dagen!



Enjoy <3<3

:):):)

Vilken triumf, vilket perfekt sätt att avsluta praktiken på! Jag är lycklig idag, mitt självförtroende har skutit i höjden. Egentligen är det en smågrej, men för mig har det stor betydelse.

Jag har nu insett vad som gick snett på min förra praktikplats. Det är att jag är så fruktansvärt dålig på att planera, jag är en person som tar dagen som den kommer. Jag har fått problem förut pga av det. När jag inte har planerat ordentligt, då kan vissa personer uppfatta det som att jag har en dålig attityd och ingen ambition. Så är det verkligen inte, jag älskar att jobba med barn och nu ska det bli ändring på saker och ting! Denna perioden med praktik har jag faktiskt skärpt mig och jag känner en sån oerhörd skillnad :). 

Idag ska jag bara gotta mig, det är bra på tv (mästarnas mästare och LOST!!!). Ska nog köpa nåt gott till middag med, fick lite extra cash av farmor igår :). Imorgon bär det av till gbg igen med 7.37 bussen.. Blir alltså till att släpa sig upp mitt i natten igen. Jag är ingen morgonmänniska!

Ha det så fint i vårvädret nu!

/pössar 

dålig dag och fet på insidan (det är insidan som räknas)

Sitter hemma hos farmor just nu, mår lite sådär. Är trött och lite smått illamående:(. Var en jobbig dag på praktiken idag, antagligen för att jag tvunget skulle vara vaken igårkväll och kolla på Supernatural!!! Men vilket avsnitt, helt klart värt det.

Har för övrigt fått för mig att jag håller på att bli fet. Det känns så inuti mig lixom. Om jag inte har kollat mig i spegeln på en halvtimma så tror jag återigen att jag ser förfärlig ut. Kanske bara har en dålig dag.. Mitt självförtroende är typ på noll just nu, känns sådär.

Imorgon är sista dagen på praktiken för denna gången, vill inte sluta. Jag vill börja jobba som lärare nu! Skit på er!

Blir nog promenad med annelipanneli ikväll. Hon skulle bara övningsköra först. Vet inte riktigt hur lång tid det kommer att ta. Jag sitter ju som sagt i Kinna just nu och det skulle ju vart mer praktiskt om jag gick härifrån och mötte henne än om jag åkte hem till skene först och gick därifrån.

Jo, på tal om ingenting: Sussi kommer hem i 10 dagar till påsk :D. Och Amra skulle oxå vara hemma då, dessutom är jag ledig 7 dagar i rad :)). Mkt skoj kommer det bli då, ja och påskhelgen är ju fest! Då!! Bara 3 veckor kvar :).

/puss och kram

Det luktar...

Det luktar räka i min lägenhet. Kom precis hem från Stina efter att ha tillbringat natten där, och det luktar förfärligt. Jag har gått ut med soporna och typ öppnat alla fönster men det blir inte mkt bättre. Piss oxå!

För övrigt har helgen varit lugn. Melodifestivalen var trevlig över ett glas vitt vin och lite härligt sällskap. Blev inte så besviken över vinnarlåten trots att jag egentligen hejade på E.M.D (jag tycker Erik är så snygg, hehe). 

Eftersom helgen snart är slut ska man börja planera för vad som sker i veckan. Imorgon ska jag ha lektion så ska avsätta någon timma till att förbereda den. Sen ska jag spela lite Sims, alltså orginalet! När jag var hemma hos Stina såg jag att hon hade kvar det spelet som jag hade sålt till henne för typ många år sedan. Fick låna det då hon har sims 2 nu. Jag har oxå sims 2 men grafiken suger på min laptop så jag har avinstallerat det. Vill verkligen köpa en ny dator nu, en bra dator! Sen vill jag köpa en bil, en ny mobil, nya kläder, nya skor, en större lägenhet m.m. Felet är att jag inte har alls mycket pengar över *pust*. Har nog råd om några år kanske.

Jahopp, inte mkt mer att säga nu, mer än att jag saknar dig sussi! Så extremt mycket...:(

/Puss och kram

Bilder från förr (december 2008)

Är lite sentimental idag, minns Lanzarote och kom på att jag inte har lagt ut bilderna på bloggen. De finns iofs på Facebook (Louise) men jag har iaf valt ut några favvosar lägger ut de här.



Hade sjukt roligt iaf!

Nu ska jag hem till Stina, vi funderar på att låna bilen ikväll och festa nyktra ikväll, men får se. Melodifestivalen har högsta prio!

/puss och kram

Hej hopp :D

Jag tror att jag har börjat bli mindre beroende av datorn faktiskt! Första gången jag sitter här idag och jag satte mig endast därför att jag inte hade nåt bättre för mig. Förr hände det att jag loggade in på facebook samtidigt som jag åt frukost. Känns skönt nu faktiskt.

Idag har det varit ytterligare en väldigt trevlig dag. Var väldigt trött i morse men kom ändå iväg i tid till praktiken. Barnen älskade min uppgift som jag hade hittat på. Sen var man ju rastvakt såklart! Men barnen skötte sig och ingen gjorde inte ens ansats till snöbollskrig. Den som säger att diciplinen är dålig i skolan har fel. Jag tyckte det var helt fantastiskt.

Slutade redan kvart i två och när jag var hemma la jag mig och sov och blev väckt av mamma som ringde och väckte mig 2 timmar senare. Undrar hur lång tid som jag hade sovit om hon inte ringt, Hehe.

Mamma och jag hade som planerat en myskväll. Vi köpte färska räkor och vitlöksbröd och åt. Sen blev det chokladpudding och grädde till efterätt. Kollade på "Så ska det låta". Underbart program det där!

På tal om tv. Såg nyss att Lost har säsongspremiär på tisdag! Sjukt längesedan det gick faktiskt. Jag missade inte ett avsnitt, förutom det allra sista. Nu måste jag fixa så jag får se det avsnittet innan tisdag bara för det. Hm...

Känner mig förresten väldigt gammal nu, igår hände det som gör att man känner sig typ 10 år äldre än vad man egentligen är. Jag fick det ökända "oranga kuvertet" i brevlådan. Trodde inte jag skulle få det på iaf ett par år. Blev djupt chockad... hehe

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på imorgon. Är fattig så kan inte göra något som kostar pengar. Har inte så mkt att göra här hemma heller då jag ahr städat jätteduktigt idag. Tror det blir att sitta framför datorn och sen kolla på melodifestivalen på kvällen. Nån som vill göra mig sällskap? 

Nu ska jag iaf ta och läsa lite och sen ska jag sova. Orkar inte kolla mer på tv. Är bara skit nuförtiden ändå. 

/puss och kram 

Jobb och massa snö!

Fy vad trött jag är just nu, kom precis hem från en låång dag. Gick hemifrån klockan halv åtta imorse och har knappt haft en ledig stund sen dess.

Jag var på praktiken till klockan 2 ungefär, och när jag hade slutat såg jag att jobbet hade ringt. Jag ringde upp och hoppades på att jag skulle få jobba, behöver verkligen lite cash nu!

De ville att jag skulle komma med en gång för det var en som var sjuk. Jag ställer självklart upp! Slutade halv 10 och kom alltså precis hem i snöyran. Nu har det faktiskt börjat snöa igen. Hoppas inte jag får vara rastvakt imorgon bara. Tror att det kan bli ganska mycket snöbollskrig lixom.

Imorgon ska jag ha en lektion om rymden, det ska bli jättekul! Barnen ska få hitta på egna planeter och bygga dem. Sen ska de skriva fakta om dem.

Nu ska jag faktiskt kolla om jag har något ätbart hemma som inte tar evigheter att laga till. Sen ska jag sussa så sött. Kan nog sova gott nu när jag vet att jag kommer att överleva i april oxå :)). Men får vara snål iaf. Inga onödiga utgångar direkt!

/puss och kram


Simskolan är viktig!

Jag kom faktiskt på igårkväll vad det var jag hade tänkt skriva om, jag är nämligen med i Markbladet denna veckan :O. Sofia sa det i tisdags och jag blev först jätteförvånad. Jag har ju lixom inte varit med i någon intervju för nån tidning på ett ganska bra tag. Men iaf, hon slår upp sidan, och där är jag på bild. Hehe. Det var en artikel om att sommarsimskolan i mark kanske ska läggas ned och då har dem rotat fram en bild på mig och simskolebarnen från förra sommaren. Hihi, det var lite roligt att se, jag tror bilden är tagen på min 18-årsdag dessutom.
 
Jag har för övrigt väldigt mkt att säga när det gäller sommarsimskolan! Det är rent idiotiskt om man bstämmer sig för att ta bort den. För det första tror jag knappast att kommunen förlorar pengar på den, isf bara struntsummor jämfört med vad det kostar senare om inte barnet lär sig att simma. För det andra har inte alla föräldrar möjlighet att lära sina barn att simma eftersom de kanske inte kan själv. För det tredje är den bästa simskolan den som sker ute i sjöarna, eftersom de flesta olyckor sker där så klarar man sig inte lika bra om man lärt sig att simma i bassäng. Detta kan jag argumentera för i timmar, men det ska jag inte göra här..

Idag har jag varit på praktiken, och jag gjorde något väldigt roligt. Jag har nämligen gjort elevintervjuer, det var mkt intressant att höra deras svar på frågor som t.ex. "Hur mycket vatten får det plats i ett badkar?" Eftersom de inte har lärt sig om volym än. Väldigt givande dag faktiskt.
 
Stina är nu på väg hem till mig, med mat dessutom (från fröllan). Jag ska installera massa saker på hennes nya dator eftersom hon inte fixar det själv.  Så ska hon stanna till halv 9 ikväll. Blir alltså att jag lägger mig ganska sent ikväll igen! Som tur är har jag redan planerat morgondagens lektion. Tror det kommer bli en riktig höjdare faktiskt.

Åhh, förresten. Såg till min förskräckelse igår att resultaten från tentan hade kommit, jag visste att jag skulla få underkänt, men det var lite surt att det var 1 poäng under g-gränsen och jag måste ändå göra om hela tentan! Usch vad dumt eftersom jag snart ska skriva chalmerstenta också. Dessutom har jag massa övriga uppgifter (från praktiken) som jag ska ta itu med. Jag tror nog min helg blir till att sitta hemma. Men jag får väl skylla mig själv som lyckas bli bakis den dagen som jag skulle råpluggat hela dagen :(. Ett råd bara: drick inte en halvliter tequila 1,5 dygn innan du ska skriva en tenta som du inte ens vet vad den handlar om. Är riktigt förvånad över att jag faktiskt fick så många poäng som jag fick ändå!

Btw, på fredag ska jag och mamma ha myskväll hos mig, kommer inte ihåg senast som vi umgicks utan Sofia eller pappa. Inte sen jag flyttade till Skene iaf. Så vi ska laga lite mat tillsammans och ha det allmänt trevligt. Längtar riktigt mkt till fredag :D. Men bara två dagar kvar nu!

Nu tror jag bestämt att det är Stina som kommer...

/Puss och kram

diverse saker som har hänt sen senast

Oj, nu var det ett tag sedan som jag satt vid datorn. Har dock inte tänkt på det så mkt faktiskt, har haft massa andra saker för mig istället.

Igår var jag på praktiken, lyckades genomföra en av mina uppgifter redan första dagen. Det gick oväntat bra oxå! Nu ska jag snart planera för den andra upgiften som är en aning viktigare att den genomförs. Sen efter praktiken kom jag på att jag skulle göra något med min lediga dag (studiedag i skolorna idag). Så jag hängde med Sofia hem till Hajom, det var väldigt mysigt. Vi kollade på hela "sagan om ringen-trilogin" och åt massa onyttigheter. Sen städade jag i köket så mamma blev glad när hon kom hem från jobbet. Hon kan behöva lite uppskattning :).

Ska till farmor snart och skriva ut lite papper, känns dumt att hon ska behöva hämta mig när hon är så trött efter jobbet idag, men mitt busskort har gått ut och jag har ingen lust att gå. Jag vill ha en bil!

Hopp, har väl egentligen inget speciellt att skriva om idag. Jag vet att jag tänkte på något igår, och att jag inte skulle glömma det, men självklart har det försvunnit helt! Kommer säkert på det ikväll när jag ska sova eller nåt!

/puss och kram

=)

2 guld
3 silver
2 brons

Det blev skörden från dagens tävling och jag tycker det var fantastiskt bra att 5 stycken simmare (var egentligen 9 men 4 blev sjuka :( ) lyckades göra så bra ifrån sig. Det skulle bli en medalj till på slutet, men den j***a domaren såg till att det inte blev så. Vadå oliksidiga bentag, i fjärilsim!! Isf hade det ju knappast gått så snabbt.. ibland blir man bara så arg!

Men jag är nöjd med dagen, dock väldigt trött. Var i borås en sväng i gårkväll och blev visst väldigt sent (jag var för övrigt nykter och körde) sov typ 3 timmar inatt. Imorgon är det praktik och då måste jag vara pigg och glad, så ska lägga mig snarast. Efter att ha skrikit i en simhall från 8-17 idag så är inte heller min hals den bästa, kanske tappar rösten till imorgon, hehe. Kommer ju funka jättebra imorgon ^^.

Nej, nu ska jag slita mig. Godnatt!

tusan oxå1

Fan också, jag klarar det inte längre. Jag visste att det skulle hända idag! Farmor propsade på att bjuda mig på middag idag, och jag förklarade läget för henne, men för att citera henne: "en liten köttbit skadar väl inte". Suck, jag kan inte motstå farmors mat. Jag kan motstå snabbmat av alla slag, jag kan motstå halvfabrikat och pizza och godis, men inte farmors mat. Så jag kommer intala mig själv att jag har iaf nästan klarat det och börja äta fet mat igen. Kanske lika bra det när jag ska på tävling imorgon med småttingarna och behöver ordentligt med energi.

På tal om tävlingen, den ska bli riktigt rolig, 9 simmare ska med och vi har två lag anmälda. Jag tror det hände senast när jag var aktiv. Det kanske fortfarande finns hopp för klubben :). Dessutom är det 5 tjejer och bara 4 kan simma i laget. Så jag måste göra en laguttagning, spännande! Ska också bli spännande att se hur många medaljer man får med sig hem. Jag är faktiskt riktigt taggad. Hoppas att simmarna också är det :D.

Nu kommer snart farmor och hämtar mig, så ska jag synda!

/puss och kram


hejhejhej

Just nu orkar jag egentligen inte blogga. men jag gör det ändå, hehe. Tänkte ta ett bad snart så ska vara ganska så kortfattad.

Nu är det fredag och årets hittils jobbigaste vecka går mot sitt slut. Har ägnat mkt tid åt skolan denna veckan och resten av tiden till att planera mat och laga den. Har faktiskt inte hunnit tänka så mycket denna veckan, och det tycker jag är positivt. Bra att ha att göra. Nästa vecka är det praktik igen, då blir också mycket att göra.

Kom på en bra sak idag, det är ungefär 11 veckor sedan nyår, och nyår känns ju inte alls längesedan ju! Om 11 veckor till är det vecka 22 och då är det slutet på maj. Förra året i slutet på maj var det värmebölja i Svergie, det var då jag var i Greklandet, hehe.

I helgen ska jag vara nykter :O! Jag har faktiskt inget sug alls efter alkohol. Ska istället ägna lördagskvällen åt att köra bil. Louise ska ha inflyttningsfest, och vi kommer nog bara bli tjejer. Pratade med henne nyss och antingen blir det myskväll med film och pizza eller så blir det utgång med en nykter Sabina som chaufför :).

Ne nu ska jag avrunda lite hastigt tänkte jag!

/puss och kram

Svar till kommentar

Någon ville veta hur min avgiftingsmetod fungerade, så jag kan väl ta den i snabba drag här på bloggen, det är egentligen ganska så enkelt. Man kan utföra den i 1-4 veckor, beroende på hur mycket man är beredd att satsa på det. Jag gör det bara i en vecka och tycker att det är jobbigt nog.. Iaf, det är i sju steg, och om man gör det en vecka så är varje steg en dag.

Steg 1
Första dagen dricker man bara vatten, örtte går oxå bra.

Steg 2
Här lägger man till frukt till det dagliga dagsintaget. Äpple, vindruvor, ananas och vattenmelon är särskilt bra för att rensa ut skadliga ämnen.

Steg 3
Nu får man äta råa grönsaker också, även böngroddar är bra att äta här.

Steg 4
Tillåtet att koka grönsakerna, men helst så lite som möjligt så att inte jättemkt näring ska försvinna. Man ska även lägga till råris (rundkorningt) till maten. Tips! Man kan koka vissa kryddor :).

Steg 5
Man lägger till bönor, linser, nötter och frön. Dock ska man undvika att äta riset och dessa stärkelserika proteiner samtidigt (chockar isf matsmältningen tror jag).

Steg 6
+ Säd och yougurt (naturell). Dock inte vete!

Steg 7
+Fisk, helst några av de feta fiskarna som t.ex lax eller tonfisk. Men vilken som helst går bra.

Efter det här ska man inte ha bråttom med att smälla i sig massa mat på en gång. Utan övergå till de övriga sakerna du brukar äta en i taget. Annars kan det ha negativ effekt på matsmältningen.

Ängskolan i mitt <3, 4ever!

Idag tog jag mig själv en sovmorgon, som jag känner att jag verkligen förtjänade. Dock så var det inte nödvändigt att gå upp förränn 10 tiden men ändå så har jag redan hunnit med massa idag. Känner mig otroligt pigg!

Igår var jag på VFU-träff på ängskolan, det var intressant må jag säga! Om inte annat så väckte det otroligt många minnen när jag klev in i skåpshallen. Det såg förfärligt ut med alla olika färgerna på skåpet. Jag var med och valde färg, mitt fick bli rött. Jag såg förresten mitt gamla skåp, nummer 327. Det var en stor ful rispa på det. Usch vad barn är destruktiva!

Cafeét däremot hade förändrats mot det bättre, där hade de lagt ner arbete! Önskar bara att det hade varit så när jag gick där. Ja, iaf. När jag hade smält att jag faktiskt var inne i min gamla högstadieskola så hände det, det som jag borde ha räknat ut att det skulle hända men ändå inte gjort. Halva lärarkåren plus rektorena tågade in i cafeét, däribland min gamla klassföreståndare, den jag hatade allra mest, Jim. (vill påpeka att jag absolut inte hatar honom längre, jag var ett barn med destruktiva tankar ;)). Självklart hade jag lyckats dölja väl att jag inte gillade honom (för betygens skull) så han blir glad att se mig och går snabbt fram och hälsar. Sen presenterar han mig för rektorerna och säger nåt i stil med, "Sabina, hon gick i min klass, och hon var en av mina duktigaste elever, blablabla". Sen tyckte dem att det var synd att jag läste för tidigare åldrar, och tyckte att jag skulle ändra mig till de äldre så att jag kunde komma och jobba på äng när jag gick ut! Huh?

Efter det lilla småsnacket så var det dags för fika, detta hade jag dock förberrett mig på men det var ändå en utmaning som hette duga. Smart som jag var hade jag tagit med mig en egen tepåse med det teet som jag får dricka. Men jag var ytterst nära att ta en fralla och en kaka! I sista sekunden hejdade jag mig och tänkte på att då skulle allt som jag gått igenom hitills vara förgäves. *Puh*. Stolt var jag iaf efteråt, men ganska hungrig.

Trots att det är tidigt på dagen har jag just smällt i mig min lunch/frukost (låt oss säga brunch). Det var det jag tillagade igår eftermiddag och jag blev väldigt stolt över det. På en halv paprika, en halv rödlök, två tomater, vatten, grönsaksbuljong och chilipeppar lyckades jag göra en gudomlig tomatsås! Och till det rött ekologiskt råris, det satt gott i magen min och nu kommer jag definitivt gå mätt i flera timmar. Ikväll blir ju det som sagt majskolv. yammie!

Btw, jag är nästan säker på att jag såg Amra igår, på en balkong i hemtjänstkläder. Jag vet att hon skulle komma hem någon gång denna veckan, men jag hade för mig att hon sa torsdag!?! Skickade sms men hon har inte svarat. Velig människa!! Jaja, får iaf träffa henne på lördag kväll :).

Nu ska jag nog plugga lite, dock vet jag hur det blir. Jag öppnar boken, kollar snabbt och tänker "jag kan ju det här egentligen om jag bara tänker till lite" och stänger den igen då jag tycker det är onödigt att plugga när jag redan kan det!

/puss och kram

tredje dagen

Jag är riktigt stolt över mig själv, jag har inte fuskat med maten än! Igår var det dock mkt nära men min starka karaktär (?) höll mig ifrån det, hehe. Förra gången vill jag minnas att jag knappt klarade första dagen utan att fuska.

Har dock fått fler biverkningar idag, igår var det bara humörsvängningar. Men utöver det har jag idag oxå haft hudproblem (upptäckte två finnar när jag vaknade imorse!), huvudvärk och trötthet. Dock ingen sån där jobbig trötthet, bara det att man kanske behöver sova ett par timmar extra på natten.

Mår för övrigt riktigt bra. Idag när jag satt på bussen hem skedde något med mig som jag inte riktigt kan förlara. Det var precis som att en del av min hjärna plötsligt vaknade upp från en dvala. Hade först jättemkt huvudvärk, och sen var det bara som att en propp löstes upp och all smärtan försvann! Det var en skön upplevelse.

Imorgon är nog det värsta över, för då får jag börja koka mat. Fast bara grönsaker och råris. Men det är ändå varm mat! Det är nog det som jag har saknat mest av allt. Funderar på att göra en variant av tomatsoppa, eller möjligen någon tomatsalsa till riset. Har inte riktigt bestämt mig än, men till middag imorgon bestämde jag för längesedan att jag skulle äta majskolv. Det är ju gudagott!

Nu tänkte jag att jag skulle gå och handla och sedan förbereda morgondagen, ska på VFU-möte om tre timmar på ängskolan, så jag kommer nämligen inte hinna med så mkt ikväll. Btw! Sussi: insåg precis att jag inte pratat med dig på ganska många dagar. Vad har hänt?

/puss och kram

andra dagen

Nu börjar det bli jobbigt att inte äta ordentligt, drömde om mat hela natten. (Om en Calzone som jag var tvungen att ge bort till syrran eftersom jag bara fick dricka vatten, och om hur fruktansvärt gott Sushi verkade vara, huh?). Det kändes på detta viset inte lika skönt att gå upp och smälla i mig massa frukt, särskilt irriterad blev jag på den kladdiga ananasen!

I boken som jag tar allt ifrån står det att när man börjar få abstinens bör man räkna med humörsvängningar. Lite underdrivet tycker jag med tanke på att jag just fräste ordentligt på mamma när hon påpekade att hon väger mindre än mig. Men hallå! Hon är faktiskt 6 cm kortare oxå!

Shit, nu glömde jag visst av mitt te oxå som vid det här laget har stått och dratt i typ 10 min, hm.. jorå, det smakade rätt okej ändå, *shu*.

Dags att äta lite mer frukt. Det blir vindruvor och ananas. Och te såklart.

Förresten, såg precis att ett digestivekex innehåller så mkt som 80 kcal. Jag levde på digestivekex ett tag. Då kunde jag smälla i mig ett helt paket på en kväll, med ost på dessutom. O hemska tanke!

/puss och kram

första dagen

Idag har jag alltså påbörjat min avgiftning, det innebär att jag rensar ut allt dåligt i kroppen genom att äta och dricka vissa saker. Vill oxå påpeka att jag vet att det funkar. Jag provade det nämligen för ett år sedan men slutade efter en vecka då jag tappade så fruktansvärt mycket i vikt (typ 6-7 kilo). Nu känner jag dock att jag verkligen behöver rensas från all skit, nu är jag redo.

Idag har varit ganska jobbig men ändå inte, på den första dagen ska man nämligen bara dricka vatten (örtte är oxå okej). Alltså jag har väl haft lite mindre energi och jag har blivit väldigt hungrig då jag har känt matos, men jag trodde det skulle vara värre. Vid lunchen idag tog jag en spårvagn ner till stan och gick tillbaka, istället för att sitta och bli läskad av de andra som åt.

Imorgon får jag lägga till frukt till det jag kan äta, så just nu sitter jag faktiskt och gör tre fruktsallader. En till morgonen, en till lunchen och ytterligare en till middag/kvällsmat. Är dock riktigt sugen på att smaka på ananasen, hehe.

Nu ska jag nog satsa på lite te och lite matte.

/Puss och kram

då var det dags igen för ett nytt försök.

Har gjort en pakt med mig själv, ska dock inte gå in på den närmare. Den går iaf ut på att jag ska leva hälsosammare. Avgiftningen börjar imorgon, testade den metoden för ett år sedan ungefär och nu behöver jag den ännu mer. Inget kaffe, tobak eller alkohol på en vecka. Det svåraste blir nog kaffet dock.

Alltså: Ska vara nykter på Louise inflyttningsfest, yey! Ser faktiskt fram emot det lite att se alla andra fulla, hehe.

Mår prima nu när jag har kommit fram till detta, och går in för det till 100% minst.

Ville bara säga detta.

/pusselipuss

morron

Klockan börjar närma sig sju, solen är på väg upp. Jag kan inte sova.

Jag tänker alldeles för mkt! Jag har låtit känslorna ta över, och det är inte bra. Alltså jag förstår inte hur jag kan bli så upprörd över en sån minigrej. Hade det vart någon annan så skulle jag bara blinkat och gått vidare hur lätt som helst. Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till, förstår verkligen inte hur det hade kunnat bli såhär. Vet inte vad jag borde gjort annorlunda?!?

Som sagt: Jag tänker för mkt! Men det är sån jag är helt enkelt...

Sa jag att jag var ute inatt? Kanske inte så svårt att förstå.. Fick förresten höra lite intressant skvaller från oväntat håll. Tänk vad man får höra bara man bjuder på en ciggarett ;).

Idag skulle jag hemskt gärna vilja ha sällskap, jag vill bara tänka på nåt annat. Bara umgås lixom. Känns dock som att mina vänner inte tar mitt känslotillstånd på allvar. De bara rycker på axlarna och tänker "Det går väl över så småningom". Saken är att det går inte över. Det blir bara värre. Snälla jag vill bara ha någon att krama.

Fan vad deppig jag låter! Men ring gärna, jag känner för att prata idag.

/puss och kram

RSS 2.0